6 Mayıs 2014

Arşivden Paskalya Çöreği




















Sevgili dostlarım merhaba, yeniden arşivden bir tarifle karşınızdayım. Ekmek makinem çalışıyor olsa hamurunu makinede yoğurur yine paskalya çöreği yapardım.  Aslında çalışıyor ama bir şeyleri bozdum, hafızasını düzeltmek gerekiyor. Bu yüzden yeniden paskalya çöreği yapmayı başka bahara erteliyorum.  

Tarife geçelim mi?

Paskalya Çöreği

Malzemeler (Hamur için)
500 gr un ( 4.5, 5 su bardağı) un (benim ölçü bardağıma göre dört bardak)

1 poşet Dr. Oetker instant maya

125 gr yumuşak margarin

1/2 çay bardağı toz şeker (bir çay bardağının tamamı ya da tamamına yakın koymakta yarar var, şekeri biraz az gibi )

1 yumurta

200 ml ılık süt (bir su bardağı ya da iki çay bardağı)

Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine margarin ,toz şeker, yumurta ve ılık sütü ekleyip yaklaşık 5-10 dk. yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dk.) bekletin. Süre sonunda hamuru 21 eşit parçaya bölün, her birini 15 cm boyunda uzatın. Bu hamurları üçerli olarak saç örgüsü biçiminde gevşek olarak örün. Fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. Üzerini kapatıp 30 dk. bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, ısısı 180 C'ye getirilmiş fırında 20-30 dk. pişirin. Fırından çıkarınca üzerini kapatın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!

Hiç yorum yok: