21 Mayıs 2014

Arşivden Deniz Börülcesi

 
Merhaba dostlarım yine arşivden çok çok sevdiğim bir tarifle karşınızdayım.  Yine hemen tarife geçiyorum!


Malzemeler:
2 demet deniz börülcesi
sızma yağ
sarımsak
1 limonun suyu 

Not: Deniz börülcesi haşlanırken de servis edilirken de tuz kullanılmaz çünkü kendiliğinden tuzludur. 

Yapılışı: Deniz börülcesi yıkanır, bir tencereye alınır. Üzerini geçmeyecek kadar su konur, haşlanır.Sudan alınır, soğumaya bırakılır. İki parmağınızın ucuyla tutup diğer elimizin parmağıyla deniz börülcesini tutup çekersek saplarından ayırıp ayıklamış oluruz.
Ayıklanmış börülceleri kapalı bir kapta servis yapana dek buzdolabında muhafaza edebiliriz.
Servis yapılacağı zaman dört-beş diş rendelenmiş sarımsak, bir limonun suyu ve iki çorba kaşığı sızma yağı eklenip karıştırılır.
Ya da arzu eden sarımsaklı yoğurt ta kullanabilir.
Afiyetle yenir!

Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!






Hiç yorum yok: