21 Mayıs 2014

Arşivden Enginarlı Bulgur Pilavı


















Merhaba dostlarım nasılsınız? Ben iyiyim. Bugün arşivden bir tarifle karşınızdayım. Hemen tarife geçiyorum!

Malzemeler:

5 tane ayıklanmış enginar

1 su bardağı bulgur

1,5 su bardağı su

2 büyük baş kuru soğan

1 çay bardağı sıvıyağ

1 demet dereotu

1 yemek kaşığı salça

Yapılışı:

Enginarlar haşlanır. Üçgen olarak kesilir. Kuru soğan yağ ile kavurulur. Bulgur eklenir, o da kavrulur.
Salça eklenir. Su konur. Tuz,karabiber eklenir. Daha sonra enginarlar konur. Kısık ateşte pişirilir. Pilavın altı kapatılınca bir demet ince kıyılmış dereotu konur.
Afiyetle yenir!

Yeniden görüşünceye dek dostça, sevgiyle kalın!

Hiç yorum yok: