29 Mayıs 2014

Beşamel Soslu Tavuklu Akdeniz Kabağı



 















 Merhaba sevgili dostlarım nasılsınız, dilerim çok iyisinizdir. Annem, Misi ve ben üçümüz birarada mutluyuz.
Sizlere sekiz yıl önce blogumda yer verdiğim tarifi yeniden paylaşacağımı belirtmiştim. Şimdi tarifine geçiyorum.

Malzemeler:

8 adet orta boy Akdeniz kabağı,

1 adet kemiksiz tavuk göğsü,

2 çorba kaşığı un,

1 çay kaşığı karabiber,

2 çorba kaşığı margarin ya da sıvı yağ,

4 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar,

Yarım su bardağı süt,

Yarım su bardağı tavuk suyu.

Yapılışı:

:) Kabakların üst sapları kesilir. Daha sonra kabaklar kaynar suda 2-3 dk. haşlanır.

:) Kabaklar soğuk suda biraz bekletilir, bozulmamasına dikkat edilerek içleri oyulur. Borcama dizilir.

:) Diğer taraftan tavuğun göğüs eti haşlanır, biraz soğuduktan sonra minik kuşbaşı biçiminde kesilir.

:) Beşamel Sos’un Yapılışı: Margarin ile birlikte un, beyaz kalacak biçimde kavrulur, içine süt, tavuk suyu, tuz, karabiber ilave edilir, sürekli karıştırılarak yedirilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 3-4 dk. kaynamaya bırakılır.

:) Beşamel sosu ocaktan indirince 2 çorba kaşığı kaşar peyniri ve kuşbaşı göğüs eti ilave edilerek kabakların içine doldurulur.

:) 150 C’de ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk. pişirilir. Bu süre sonunda çıkarılır (siz kendi fırın ayarınızı düşünüp süreyi ona göre ayarlayın, arada bir kontrol edin), kalan 2 kaşık taze kaşar peynirini üstüne serpiştirilir, yeniden fırına koyup 5 dk. daha pişirilir. :) Fırından çıkarılır, servis yapılır.
Afiyet Olsun! 

Yeniden görüşünceye dek sevgiyle, sağlıkla, dostça kalın!

Hiç yorum yok: