12 Eylül 2007

Üzümlü Chaseecake


Selam arkadaşlar, anaokulları açıldı, koşuşturmaca başladı.

Ben de bugün, tatile çıkmadan bir gün önce yaptığım Üzümlü Chaseecake tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Tarif, Chef's Dergisi'nden uyarlanarak yapıldı.

Üzümlü Chaseecake

Gerekli Malzeme

1,5 paket yulaflı bisküvi

100 gr eritilmiş tereyağ

150 gr labne peyniri

300 gr çırpılmış krem şanti

2 yumurta sarısı

2 paket tart jölesi

80 gr toz şeker

200 gr beyaz üzüm (çilek, kivi, vb,...)

Yapılışı:

1- Bisküviler, rondoya konur, toz haline getirilir.

2- Margarin eritilir, toz haline getirilmiş bisküvilere yedirilir. Bisküviler, 18-20 cm çapında bir kelepçeli kalıbın tabanına sıkıca yayılır. 30 dk. boyunca buzdolabında tutulur.

3- Labne peyniri bir kaba alınır, mikser ile çırpılır. Çırpılmış krem şanti eklenip çırpılarak peynire yedirilir.

4- Yumurta sarıları ayrı bir kapta toz şekerle çırpılarak kabartılır. Diğer karışım eklenip yedirilir. Tart jölesi, iki çay bardağı su konularak kaynatılır. Ilınınca karışıma eklenip hızlıca karıştırılır. Bisküvinin üzerine yayılır. Derin dondurucuda 2 saat bekletilir.

4- Servisten yarım saat kadar önce buzluktan çıkarılır. Kek, çember kalıptan çıkarılacak kadar çözüldükten sonra kalıptan dikkatlice çıkarılır, servis tabağına alınır, üzeri dilediğiniz şekilde çikolata sos ya da meyvelerle süslenir. Üçgen dilimler halinde kesilip soğuk olarak servis edilir.

Afiyetle Yenir!

Yeniden buluşana dek sevgiyle kalın!




7 yorum:

Hesna dedi ki...

Burçakcığım Merhaba
Yeni öğretim yılı başladı, hepimizde bir koşturmaca hazırlıkta başladı. Sana yeni yılda başarılar diliyorum.

Benim hamarat arkadaşım hiç boş durmamış bakıyorumda. Cheesecake in çok güzel görünüyor vallahi ağzım sulandı.Canım eline sağlık.

Sevgiler
Hesna

GANNE dedi ki...

Burçakcığım blogunu bir açtım, görüntü muhteşem. İftar sonrası çayın yanında çok guzel olurdu. :) Ellerine sağlık. Süsleme çok güzel olmuş. Hemen denenecek tarifler arasına girdi. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burçakcım sen anaokulu öğretmeni misin ne kadar da güzelll
bu üzümli chaseecake bir harika görünüyor ellerine sağlık en kısa zamanda denemek istiyorum

Yasemin dedi ki...

yeni okul donemi, ramazan hayirli ugurlu bereketli olsun insallah! bu arada cheesecake harika gorunuyor ben en cok uzerindeki uzumleri sevdim :) dur bitanesine uzanip alayim.. :)) ellerine saglik!!!

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Hesnacığım, güzel dileklerin için çok çok teşekkür ederim! Ben de Güneş ile Deniz'e yeni öğretim yılında başarılar diliyorum! Sizi öpüyorum ve birer dilim cheseecake ikram ediyorum!Sevgiyle kalın!

Ganneciğim, çok çok teşekkürler! Sana da iftardan sonra bir dilim ikram ediyorum hemen! Beğenmene çok sevindim.Çok öpüyorum!

Yeşimciğim,evet, ben anaokulu öğretmeniyim. Deneyince seveceğine eminim! Cheseecake hastası bir arkadaşın olarak hemen sana da bir dilim ikram ettim bile!Sevgiyle kal, öpüyorum tatlım!

Yaseminciğim, merhaba, dileklerin için çok teşekkür ederim. Ramazan Ayı hepimize hayırlı olsun! Sen bana gel, ben sana kahve eşliğinde chessecake ikram ederim! Olur mu :)) Öptüm canım!

Yaren dedi ki...

Süpeeeeeer,ben bu tarz pastalri cok severim,ellerine saglik.

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Yarenciğim,bence ortak bir yönümüz daha çıktı! Ben de Cheseecake'i çok severim! Tiramisuyu seven ben artık eskisi kadar yaratıcı bulmuyorum! Oysa cheseecake yaratıcılığa daha açık!
Hemen bir dilim de sana ikram ediyorum! Sevgiler!