31 Ocak 2009

Sahi Biz İnsan mıyız?



Müzik, öylesine sarsıcı ki arada kurt ulumasını andıran seslere yer veriliyor!Sahi insan insanın kurdu olurmuş değil mi? Bu ifadeyi duyarsızlıklara verilen bir tepki olarak kabul etmekte yarar var!

Bu dünyanın her yerinde ne oluyorsa çocuklara oluyor! Bütün yaraları çocuklar alıyorlar. Yardımımıza gereksinim duyuyorlar. Biz neredeyiz, ne yapıyoruz? Onların yaşadıklarına kulak tıkıyoruz, göz yumuyoruz. Açlıktan, sefaletten, silahlardan çıkan kurşunlardan, bombalardan ölüyorlar. En acısı da bombaları oyuncak sanıyorlar! Sahi biz insan mıyız?



Bizler, çocuklarımız yiyemediğimiz yiyecekleri çöpe atarken onlar ekmek bulamıyorlar. Ve açlıktan her saniyede 5-6 çocuk ölüyor! Yalnızca Türkiye'de tonlarca ekmek çöpe gidiyor!
Biz neyiz, insan mıyız sahiden? Her şeyi, tüm yaşananları, bizim yaşamadığımız zulümleri "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" zihniyetiyle ve tavşan boku(ne kokar ne bulaşırım) yaklaşımıyla karşıladığımız sürece insan mıyız sahiden?
Çocukların yaşadıklarını görmezden gelmek insanlık mı sahiden? Biz insan mıyız, insan sureti miyiz?

Buradan Serkan Süleymaniye'ye çocuklara karşı duyarlı yaklaşımından dolayı teşekkürler, tebrikler!

4 yorum:

Tijen dedi ki...

Çocukken annelerimiz boşuna "bunu bulamayanlar var" demezdi değil mi Burçak'cığım? Biz o sözlerle büyüdük, daha bir değer bildik. Dilerim hiç unutmayız soframızdaki nimetlerin değerini.

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Tijenciğim, evet, çok çok haklısın!
Biz, o sözlerle büyüdük, o sözleri
öğrencilerimize de aktarıyoruz!
Değer bildik, değer bilinmesini amaçlıyoruz. Seninle aynı dileği paylaşıyorum ama gereksinim olanlara da en azından ekmek yardımı yapılabilse diyorum!
Sıcacık sevgiler!

Unknown dedi ki...

beni bu sayfada onurlandırdığınız için asıl ben teşekkür ederim
sevgiler saygılar


serkan süleymaniye

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Serkan Bey, çocuklara olan duyarlı yaklaşımınızdan dolayı saygılarım sonsuz! Nezaketinizden dolayı ben çok teşekkür ederim!

Saygılar, sevgiler!