26 Haziran 2007

Öğrencilerim, Dayım-Yengem ve Nazım Hikmet!


Öğrencilerim ve ben, resimleri dün okuldan aldım. Onları çok özleyeceğim, dilerim ilerki yaşamlarında çok başarılı, mutlu ve keyifli olurlar!
Selam Arkadaşlar, Babalar Günü kutlamasından beri görüşemiyoruz! Bu süre içersinde neler mi yaptım, dayımların geleceği günü iple çektim. Dayım ve yengem içinPamuk Poğaça ve Profiterol hamurundan Tiramisu yaptım. Pamuk Poğaça bu kez yalnız lezzet yönünden değil biçim yönünden de başarılı oldu. Malum geçen seferlerde görünümü nedeniyle poğaçadan ziyade ekmeğe benziyordu. Dayımlar, poğaçamı çok beğendiler ama Tiramisu'yu beğenmediler, farklı buldular. Üstü de biraz kuru oldu, kremayı koymadan önce ıslatmayı unuttuk. Sonradan ıslatmış olsak ta istediğimiz gibi yumuşamadı. Annişim, mutfakta her zamanki gibi döktürdü.
Çok güzel, doya doya iki gün geçirdik. Doyamadık ama birbirimizi görmekle teselli bulduk. Şu anda yazlıktalar, önümüzdeki hafta bir iki görüşürüz sonra ver elini İsviçre! İzin on beş gün olunca insan kaç parçaya bölüneceğini bilemiyor tabii ki de!
Aaaa, bu arada yapacağım Tiramisular için yengemden almasını rica ettiğim Mascarpone Peynirlerime, Savoyer Bisküvilerime, toz çikolatalarıma, hakiki İsviçre çikolatalarıma kavuştum, yaşasın yengem! Aslında ben hepsinden birer tane istemiştim ama yengecim sağolsun bu malzemelerle bir Tiramisu daha yapmamı istemiş olmalı!
Bunlar yetmiyormuş gibi bir de bana kendisine alırken Maeve Binchy'nin "Bir Dilek Tut Benim
İçin" kitabını almasın mı? Çok mutlu oldum vallahi! Düşünülmek çok güzel bir şey!
Arkadaşlar, dayımla yengem İsviçre'de Stevya'yı araştırmışlar, yasaklandığı söylenmiş, bana da onlara gerçeği anlatmak düştü ama yine de onlara aldığım yaprak Stevya'yı çekinerek aldılar.
Haklılar, "Bir önyargıyı yıkmak bir atomu parçalamaktan daha zordur" demiş Einstein! İnsanlar, iyice bilmeden, işin içerisine girmeden bir iddia atıyorlar ortaya, temizle temizleyebilirsen ismini! İnsanların kafası bulanıyor haliyle! Hayır, hepimiz biliyoruz ki Stevya'da, Splenda'da şeker bitkisinden elde edilen doğal tatlandırıcılar! Ne kanser yapıcı aspartam içeriyorlar ne de yan etkileri var? İşlenmiş şekerden bile daha masumlar!
Neyse, Stevya'nın 200 gr'lık pratik, ekonomik ambalajı da çıkmış, gördüm, sevindim ve kaçar mı aldım! Hayatta en korktuğum şey bir daha tatlı yiyemeyecek oluşumdur her halde! Neyse ki korkmadan, çekinmeden tatlı yiyebiliyorum artık! Bir de işlenmiş şeker olmayınca insanın karnı da acıkmıyor hemencecik Şekerden ekstra kalori de almıyorsun, dişin de çürümüyor üstelik ve hepsinden önemlisi de bir yaşından itibaren çocuklarda da korkusuzca kullanılabilmesi!


Biliyorum bu konuda daha önce de yazdım ama yeni öğrendiğim karalama kampanyasının ardından ilk kez yazıyorum! Biliyorum bir süredir tarif paylaşmıyorum sizlerle, bir daha ki buluşmamızda söz yeni tarif ya da tariflere yer vereceğim! Biliyorum bir süredir okuduğum kitapları, beğendiğim şiirleri de paylaşamıyorum sizlerle! Ölümsüz Şairimiz Nazım Hikmet'ten "Pazar" adlı nefis şiiri (Mavi Gözlü Dev Film'i de bu şiiri eşliğinde başlamıştı) ve bir kahve eşliğinde vedalaşalım mı?
Yeniden buluşana dek sevgiyle kalın!

Pazar

Bugün Pazar,
bugün beni ilk defa güneşe çıkardılar
Ve ben ömrümde ilk defa,
gökyüzünün bu kadar benden uzak,
bu kadar geniş
bu kadar mavi olduğuna şaşarak
kımıldanmadan durdum,
sonra saygıyla toprağa oturdum,
dayadım sırtımı duvara,

Bu anda ne düşmek dalgalara,
bu anda ne hürriyet ne karım,
toprak, ben ve güneş,
bahtiyarım.

Nazım Hikmet

1948

7 yorum:

sevdamavisi dedi ki...

canım,
öğrencilerin ve sen harika bir görüntü oluşturmuşsunuz. Nazar değmesin. Uzun bir tatile girmek güzel olsa yine de. sıcaklarda çalışmak öyle zor ki yeterince verimli olduğumuz da söylenemez. İyi tatiller canım, tadını çıkar. sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba;
burçakcım ne zamandır gözükmüyorsun
bende bıraktı bu işleri herhalde diye düşündüm.
evet çocuklarla ayrılmak güç oluyor iyi bilirim
ama seneye yenileri gelecek bıcır bıcır
neyse canım
öptüm sevgiler

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Sevdacığım, sıcacık yorumun için çok teşekkür ederim tatlım! Tatil, belirttiğin gibi çok çok uzun! Ne yapalım? Sana da Allah kolaylık versin! Ada'yı ve seni çok öptüm, vallahi kızını öpmeye doyamıyorum!
Sevgiyle Kalın!

Esracığım, bu işleri bırakmadım da bilgisayarımı beni bıramak üzere ya da ben onu! Ona karşı tahammülüm kalmadığı için bazen aksatıyorum, fakındayım!
Sevgiyle Kal canım, iyi tatiller, ben de öptüm seni şeker kız!

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben de Stevya kullanıyordum ta ki Dr. Mehmet Öz'ün "SİZ Diyettesiniz" kitabının 120. sayfasını okuyana kadar. Belirttiğim sayfada Stevya'nın kısırlığa yol açabileceği söyleniyor (özellikle erkeklerde). Splenda ise Stevya'ya göre daha güvenilirmiş, en fazla umut veren tatlandırıcının bu olduğu belirtiliyor. Stevya'dansa Splenda kullanmanızı tavsiye ederim.

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Merhaba Merveciğim, blogumu yeni ziyaret ediyorsun, hoşgeldin:) Bizleri bilgilendirdiğin için çok çok teşekkür ederim! Sıcacık sevgiler sana!

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşlar,
tesadüfi olarak bu yazdıklarınızı okudum.Bu konularda araştırma yapmış biri olarak aslında bütün tatlandırıcılar diş çürümelerini önler. Ayrıca stevya USA ve ingiltere birçok Avrupa ülkesinde tatlandırıcı olarak satılması yasaklanmış.Splenda için de gerçek şeker(sukroz) değil, sukrolozun kimyasal işlemlerden geçmiş hali,yani organik veya doğal değil. İnternetten araştırdım Bunlarla ilgili tonlarca sayfa var.İllaki tatlandırıcı kullanmak istiyorsanız aspartam,asesülfam K bileşiklerini kullanın.Bu bileşik dünyada en çok satan ve güvenilen bileşik.
Sevgiler

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Merhaba Sevgili İsimsiz okurum! Bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için çok çok teşekkür ediyorum!
Aspartam,asesülfam K bileşiklerini kullanınca kanser yapma eriski ortadan kalkıyor demek ki!Bunu dikkate alacağım! Saygılar!