16 Haziran 2007

Dünyadaki Tüm İyi Babaların Babalar Günü Kutlu Olsun!

Türk Milleti'nin kurtarıcısı, yurdunu, halkını seven, çiftçisinin, köylüsünün haklarını, çıkarlarını koruyan, ülkesini yaptığı devrimlerle ileri uygarlık düzeyine çıkaran Atatürk'ü bu anlamlı günde bir kez daha saygıyla anıyoruz! Gençleri, çocukları seven, düşünen, ülkemizi geleceğin büyüklerine emanet eden Atatürk, bir lider, bir kurtarıcı olarak bir babanın sevecenliğine, koruyuculuğuna sahip değil mi? Seni çok seviyoruz Sevgili Atatürk, yerinde rahat uyu, senin değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz!


Çocuğunu ya da çocuklarını çok seven, onları asla yalnız bırakmayan, eşiyle ne yaşarsa yaşasın terk etmeyen, ne olursa olsun yalnızca kendi haklılığına inanmamayı başarabilen, çocuklarını her zaman, her koşulda destekleyebilen, model olmayı başarabilen, ilham kaynağı olabilen, hataları görebilen, yapıcı bir biçimde eleştirebilen, yaşam ile ilgili güzel ve derin bilgiler, dersler verebilen, çocuklarının geleceğini düşünebilen, bencil olmamayı başarabilen tüm babaların Babalar Günü'nü kutlar, hak ettikleri sevgiyi, davranışları, ilgiyi elde etmiş olmalarını dilerim!
İşte benim canım dayıcım da yukarıda belirtilen olmazsa olmaz özelliklere sahip mükemmel bir babadır! Ve galiba ben, dayımı düşünüp ideal baba profilini çıkardım!İyi ki böyle bir dayım var, iyi ki yeğenlerim bu özelliklere sahip bir babaya sahipler! Kendisi, çocukluğundan beri İsviçre'de, annemler, anneannemler döndüler, dayım orada kaldı, evlendi, çocukları doğdu, büyüdü! Şimdi de yine onlar için orada!
Büyük yeğenim, Bankacılık okudu, çalışıyor, küçük yeğenim Uzay Bilimleeri okuma kararı aldı, bir süre sonra kendini keşfetme isteğiyle Karayip Adaları'na gitti, eğitim aldı, dalgıç oldu, dalgıç hocalığı yaptı.
Antalya'ya geldi, bir buçuk, iki ay gibi bir süre bir tatil köyünde turistlere dalgıç hocalığı yaptı, kendi parasını kazandı, yaşadığı ülkeye gitti, Uzay Bilimleri eğitimini kaldığı yerden sürdürme kararı aldı. Bütün bunmları dayımın maddi-manevi desteğiyle gerçekleştirdi. İsteği güçlüydü, azimliydi, dayım da destek oldu! Yani dayım, çocuklarının kendilerini gerçekleştirmelerine katkıda bulundu, önlerine set çekmedi, suyun serbestçe akmasına izin verdi, her ebeveynin yapması gerektiği gibi aslında öyle değil mi?
İlerde, yengemle birlikte bir yazlık alıp altı ay Türkiye'de altı ay İsviçre'de bulunmak istiyorlar, dilerim isteklerine kavuşurlar! Annemde sonra ailenin tek büyükleri dayım ve yengem, insanlar yaşları ilerledikçe birbirlerine daha bir düşkün hale geliyorlar, daha sık görüşmek istiyorlar! Dilerim, birbirimizi daha sık görebiliriz!

3 yorum:

GANNE dedi ki...

Burçakcığım ne güzel anlatmışsın dayını. Gerçekten ideal bir baba olmuş. Ne kadar şansslı yiğenlerin. Umarım hep beraber daha nice senelere. Hiç ayrılmazsınız. Sevgilerimle...

sevdamavisi dedi ki...

Burçakcığım,
ne güzel tarif etmişsin gerçek babayı yüreğine sağlık. Ve ne mutlu sana ki böyle bir dayın varmış. bizler hep önümüze set çekilerek, yeteneklerimiz törpülenerek, ailemizin istedikleri şeyleri yaparak geçirdik çocukluğumuzu. bunların acısını hala yaşarım ve hayatımı düzeltmek için kendi istediğim yönde akıtabilmek için uğraşıyorum yıllardır. biz ailelerimizin yaptıklarını yapmayıp çocuklarımızı desteklemeli ve önlerine engel çıkarmamalıyız. çok güzel bir yazıydı canım duygulandım. sevgiler

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim Ganneciğim, inşallah nice nice yıllar harika dayımla ve yengemle birlikte oluruz! Gerçekten de yeğenlerim çok şanslılar! Ama dayımlar da çok şanslılar, mükemmel denebilecek iki tane oğul yetiştirdiler! Sonuç mutluluk verici yani!Sevgiyle Kal, mesajını dayıma ileteceğim!

Canım Sevdam benim, inan ben de senin yazdıklarından çok duygulandım! Ben eminim ki sen de eşin de size yapılan hataları yapmayacaksınız,çocuğunuzun önüne set çekmeyecek aksine yol açacaksınız! Önce sen bir kendine bir yol açacaksın, mutlu olacaksın ki şin ve çocuğunla mutlu, huzurlu bir yaşantı sürebilesin!
Dilediğiniz tüm yolları açabilmeniz dileğiyle! Seni çok öpüyorum!