19 Mart 2007

Yemek Etkinliği İçin Burçak'tan Sevgi Salatası ve Mavi Gözlü Dev'den Yine Sana Dair



Sevgili Arkadaşlar merhaba, nasıl bir hafta sonu geçirdiniz, umarım sağlıkla, keyifle dolu bir iki gün geçirmişsinizdir.

Annişimle benim bağlı bulunduğumuz bir özel sigortaya bağlı olarak yılda bir kez check-up hakkımız vardı, Cumartesi günü için değerlendirme kararı almıştık, gittik, yaptırdık, çok detaylı taramadan geçiriyorlar insanı!

Bir buçuk saat sürüyor tüm işlemler, tahliller, akciğer röntgeni, ekg, ultrason. Benim kalbim biraz büyük bulundu, doğuştan olabilirmiş, normalmiş. Ama ben zaten sevgimin büyüklüğünden kestirebiliyordum kalbimin büyük olduğunu!!! Yine de işi garantiye almak için bir Kardiyolog tarafından kontrol edilmem gerekli görüldü.

Annişimin kalp atımında dalgalanmalar görüldü, o da aynı yere yönlendirildi. Bunun dışında iyiyiz, Çarşamba günü genel bir kontrol ve doktorun çıkan sonuçları değerlendirip yorumlaması işi var.

Sonra ne yaptık, Meralim’e gittik, uzun uzun sohbet ettik. Bize çok güzel ve yüreği gibi sıcacık bir sofra hazırlamış, afiyetle tükettik, kahve keyfi yaptık. Büyük oğlu Ali’nin sözlüsüyle tanıştık, 18 yaşında çok şeker bir kız Seda! Oğlumuz da çok akıllı, saygılı, aklı başında bir insan zaten! Söz resimlerini gördük te çok yakışmışlar birbirlerine. Şimdi hasret zamanı çünkü Ali askerde, dönmesine bir yıl kaldı! Allah mesut etsin!

Asya, ne güzel yapmış ta yurdumuzda yenilebilir otlar ile ilgili etkinlik düzenlemiş, ellerine sağlık ve vesile olduğu teşekkür ederiz diyoruz, salatamızın tarifine geçiyoruz!

Sevgi Salatası, annişim bu ismi koydu, salata tamamen benim yaratıcılık ürünümdür. Annişimin de uygulamada yardım ettiğini belirtmem gerek!

Sevgi Salatası

Malzemeler:

1 su bardağı yarma buğday,

1/2 kase nohut,

1 demet kuzu kulağı,

1 paket soya filizi,

1 adet kırmızı dolmalık biber,

1 çay kaşığından biraz fazla deniz tuzu,

2 çorba kaşığı nar ekşisi,

7-8 tane ceviz (ben birazını ufalttım, içine ilave ettim, 3-4 tane de üstüne

koydum.

1/2 kahve fincanı zeytinyağ (Tariş’in Olgun Ege’sini şiddetle öneririm, salatayı elimde karıştırırken kokusu beni büyüledi resmen, salataya çok uyum sağladı. Hani kokusunda davet var derler ya, işte öyle bir şey).

Yapılışı:

1- Nohut ve buğday önceden ayrı ayrı haşlanır (Biz nohut ve kurufasulyeyi haşlanmış olarak hazırda tutarız). Soğumaya bırakılır.

2- Bütün malzemeler bir kapta karıştırılır.

3- Servis yapılacak salata kasesine ya da servis tabağına alınır, kırmızı biber ve cevizle süslenir (ya da isteğe göre süsleme yapılır). Servis edilir.

Afiyetle Yenir!

Şimdi sıra kitap paylaşımına geldi, kitabımızın adı, Atatürk’ün Kur’an Kültürü, çok etkileyici bir kitap!

Hani Atatürk’ün dinsiz olduğunu iddia eden bilmişler var ya, onlara yanıldıklarını çok güzel bir dille ifade ediyor! Biz Atatürkçü insanları da çok çok sevindiriyor tabii ki!

İşte Atatürk’ün İslamiyet ve Kur’an ile ilgili kitapta yer alan sözlerinden bazıları,

“Kurtuluş savaşı İslam’ın kurtuluşudur.”

“Ben, Kur’an okumak istediğimde çok defa Yasin okurum.”

“En büyük komutandan en genç erine değin ordularımızda egemen olan düşünce, ulusun buyurduğu görev uğrunda şehit olmaktır. Bunu savaş alanlarında yakından görerek büyük ulusuma bildiriyorum.”

Atatürk, Tv’de Çanakkale Belgeseli’nde savaşan askerlerle ilgili verdiği bilgiler de çok etkileyiciydi, “cephede ön safta yer alanların ölüyorlar, ardından arka safta yer alanlar üç dakika sonra öleceklerini bildikleri halde gözlerini kırpmadan, tereddüt etmeden okuma bilenler Kur’an okuyarak, okuma bilmeyenler ise Ezan okuyarak savaşıyorlardı.”

Çanakkale Savaşı’nda savaşan tüm büyüklerimizi saygıyla, gururla anıyoruz! İlk olarak Anafartalar Kahramanı olarak tanınan Ulu Önder Atatürk’ümüzü de gururla ve özlemle anıyoruz! Ben, yurdunu bu kadar çok seven, ulusunun çıkarını gözeten bir başka lider daha görmedim!

Bugün, yurdunu, ulusunu seven, Kemalist büyük şairimiz Nazım Hikmet’ten çok çok güzel bir şiir ile vedalaşıyoruz! Dün akşam Businnes Channel Kanalı’nda Yetkin Dikinciler le Mavi Gözlü Dev filmi üzerine söyleşi vardı, annişim haber verdi, izledim. Yetkin Dikinciler’i bir kez daha takdir ettim, rolünün gerektirdiğinden fazlasına sahip, dünya gündemini takip eden çok değerli bir aydınımız o da!

Derya Sazak, Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı’nı yedi yılda şiirleştirdiğini söyledi, (bunu ben de okudum). Böyle bir insan nasıl vatan haini olabilir ki diye sordu! Kişiye göre değişir değil mi bu kavram?

İşte Mavi Gözlü Dev’den Yine Sana Dair, yeniden buluşana dek sevgiyle kalın!

Yine Sana Dair

Sende, ben, kutba giden bir geminin sergüzeştini,

Sende, ben, kumarbaz macerasını keşiflerin,

Sende, uzaklığı,

Sende, ben, imkansızlığı seviyorum.

Güneşli bir ormana dalar gibi dalmak gözlerine,

Ve kan ter içinde, aç ve öfkeli,

Ve bir avcı iştihasıyle etini dişlemek senin,

Sende, ben imkansızlığı seviyorum.

Fakat asla umutsuzluğu değil.

1949



















9 yorum:

Hesna dedi ki...

Burçak Merhaba
Etkinlik için hazırladığın salatayı çok beğendim. En çokta ismini beğendim.Yüreğinin büyüklüğüde bundandır merak etme. Bu kadar sevgi dolu, salatasının adı bile sevgi salatası olan birinin yüreğide tabiki büyük olacak değilmi.Şaka bir yana sağlık sorunlarıyla ilgili umarım bir sorunla karşılaşmazsın benim güzel arkadaşım.
Ayrıca gördüğüm kadarıyla bayağı bir kitap okuyorsun çok taktir ediyorum bu durumunu.Bende çok seviyorum ancak pek fırsat bulamıyorum okumaya.
Şiir de yine benim en sevdiklerimden biri.
Sevgiler
Hesna

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Canım, temennilerin için de salatamı beğendiğin ve bunu belirttiğin de için çok çok çok teşekkür ederim!
Ne güzel değil mi insanın arkadaşlatıyla ortak paylaşımlarının olması, aynı etkinliklerden, uğraşılardan, şiirden ve Nazım Hikmet'twn hoşlanması!
Ne zaman yorumlarını okusam içim tüy gibi hafifliyor, mutlu oluyorum, arkadaşımı daha çok seviyorum! Saygım büyüyor, ne güzel diyorum ne güzel, paylaştığımız ortak ne çok zevkimiz varmış!
Sana ve kızlarına sağlıklı günler diliyor ve hepinizi çok öpüyorum!
Sevgiyle Kal güzel anne!

Adsız dedi ki...

merhaba
öncelikle salatanın ismi harika
görüntüleri de öyle
ama beni asıl cezbeden
blogun ismi idi
çok hoşuma gitti
görmek için tıkladım
ve iyiki gelmişim
çok güzel şeyler karşıladı beni
ellerine sağlık
bu arada izninle linklerime ekleyeyim seni
istersen yani

Adsız dedi ki...

Merhaba Burçak salata nefis olmuş ellerin dert görmesin canım.sayfanda biraz gezindim gerçekten yüreği güzel bir insansın ve kitap okuman çok güzel.Atatürk2ün kuran kültürü kitabını mutlaka alıcam teşekkür ederim inan haberdar değildim çok iyi oldu.Umarım Annenizin ve sizin sağlığı iyi çıkar görüşmek dileğiyle sevgiler.

sevdamavisi dedi ki...

Burçakcığım,
renk cümbüşü salatana bayıldım. bahar gibi. ellerine sağlık gözüm gönlüm açıldı canım. sevgiler

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Sevgili Esra, sitenin adını okuyunca çok büyüleyici geldi, siteni ziyaret edeceğim ve seni linklerime ekleyeceğim! Siten de adı gibi büyüleyicidir eminim!
Sen de beni linklerine ekle tabii ki de! Güzel düşüncelerin için çok çok teşekkürler! Ne güzel, yeni bir arkadaş kazandım!
Sevgili Pastacı Kız,sıcacık yorumun ve temennilerin için çok teşekkür ederim! Kalbimizde biraz büyüme varmış, sevgimizin büyüklüğünden olsa gerek :))
Kitabı alacak olmana çok çok sevindim. Eminim ki beğenirsin!
Sen, Mavi Gözlü dev filmine gittin mi, gittiysen düşüncelerini benimle ya da bizlerle paylaşırsan çok mutlu olurum! Belli ki duyarlı bir insansın!
Sevdam, canım arkadaşım benim, sen ne kadar yüreği sımsıcak bir insansın! İnan, dün sana yazacaktım olmadı, yaptıkları anneme gösterdim, o da çok beğendi! İnsan, sevdiği arkadaşlarının başarılarını, zevklerini görünce gurur duyuyor onlarla, mutlu oluyor ve daha çok seviyor! Kucak dolusu sevgiler! Çok öptüm!

Adsız dedi ki...

merhabaaaaa,

ilk önce salatanıza vuruldum.. :)

Sonra bir geldim ne hoş bir blog bu böyle... Sizi tanımak büyük bir sevinç benim için.

Kıbrıs'a geldiğimden beri bir çok filmi kaçırıyorum. 1 yıldan beri takip etmeye çalıştığımız filmleri İstanbul'da dvd stoğu halinde getirip seyrediyoruz. Bu sıralar en merak ettiğim film sis ve gece..

Kitabını okuyup çook beğenmiştim. Umarım en kısa sürede filmlere kavuşurum...

Sımmmsıcak sevgilerimle...

Http://misss.blogcu.com

Betül dedi ki...

Merhaba burçak,
Bende siteni rastgele buldum çok güzel ve salatanada bayıldım eline sağlık.Sağlık probleriniz içinde önemli birşey olmamasını temenni ediyorum.
sevgiler

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Sevgili Zerrin, sıcacık yorumlarınız için çok çok teşekkürler!Salatamı beğenmenize çok çok sevindim!
Dilerim filmlerinize bir an önce kavuşursunuz! Mavi Gözlü dev filmini de izlemeniz dileğiyle! Benden de size sıcacık sevgiler!
Merhaba Betül, slatam ile ve sitem ile ilgili güzel yorumun, düşünce-lerin ve temennilerin için çok çok teşekkürler! Sevgiyle Kalman dileğiyle!