8 Mart 2007

Dünya Kadınlar Günü Hepimize Kutlu Olsun!


Sevgili Dostlarım, arkadaşlarım Dünya Kadınlar Günü hepimize kutlu olsun! Biz kadınların gününü kadın dayanışması sergileyip biz hatırlıyor biz kutluyoruz!
Gerçi hak yememek gerek, bu sabah anasınıfında çocuklarla etkinlik yaparken okul müdürümüz ve müdür yardımcımız sınıfımıza gelip günümüzü hatırladılar, Dünya Kadınlar Günümüzü kutladılar, çok güzel bir karanfil hediye ettiler, ince bir davranış, güzel bir jestti! Günün anlam ve önemi nedeniyle kahve içtik, kurabiye yedik, birazcık sohbet ettik! Güzel bir gün geçirdim, geçirdik, hatırlanmak güzel bir duygu!
Ama şöyle bir gerçek var ki kadının yükü çok ağır, evlilik, çocuk, iş hepsi bir arada, süper bir insan olmak durumunda, bu durum insanı bir süre sonra yorar, omuzlarda ağır bir yük taşır hale gelinir!
Hepsinden önemlisi ülkemizde namus kadından sorulur, suçlu olsun suçsuz olsun, töre cinayetleri işlenir, Güldünyalar bu tür nedenlerle öldürüldükçe Dünya kadınlar Günü kutlamaları ne kadar inandırıcı olur ki?
Kadınlara yapılan haksızlıkların yükü o kadar ağır ki bir şeyler göstermelik oluyor, ne dersiniz?
Kadınlara hakettikleri değer gerçekten verildiğinde, namus kadından sorulmadığında, töre cinayetleri sona erdiğinde, yaşamın yükü kadının omuzlarından kalktığında, paylaşım olduğunda
böyle bir günü kutlamaya da gerek kalmayacak! Yapılması gereknler yapılmadığı zaman böyle kandırmaca günlerin icat edildiğine inanıyorum ya dilerim bir gün her şey olması gerektiği gibi olur!














Hiç yorum yok: