18 Mayıs 2009

Türkan Saylan'ı Kaybettik

Türkan Hoca'yı kaybettik! Hastalığına rağmen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni, gençlerini desteklemeye devam eden, mücadelesini sürdüren Türkan Hoca'ya biz minnet borcumuzu, evinde, evladı gördüğü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde arama yaparak, bilgisayarlarına el koyarak, öğrencilerine olan yardımların gecikmesine neden olup yüreğini sızlatarak ödedik.
Aferin bize!
İnsanların korktuğu, kaçtığı Cüzzam hastalarına sevecen bir tavırla yaklaşarak bu hastalığı yok eden kadını biz gider ayak çok üzdük!
Kızlarını, kadınlarını, öğrencilerini şefkatle kucakalyan kadına biz teşekkürümüzü böyle ettik! Ne güzel!
Türkan Hocam, sizi kaybetmenini acısının yanında size yaşattıklarımız yüreğimi sızlatıyor! Canım yanıyor, gerçekten! Hepimizin başı sağolsun! Biliyorum asılnda siz ölmediniz ama yaşadıklarınızı hiç hak etmediniz! Yaşadıklarınız karşısında mücadele gücünüzü yitirmemenizle, haklarınızı aramanızla, korumanızla yılmazlığınızla size, kişiliğinize olan hayranlığım bir kat daha arttı!
Ve hayalleri olmayanların hiç bir zmaan başarıya ulaşamayacaklarını söylemeniz bu konuda umudunu yitirenlere cesaret verdi! Umut aşıladı!
İyi ki Tanrı sizi bize bağışladı! İyi ki siz bu toprakların sevecen annesi ve doktoru oldunuz! Biz, ne kadar şanslı olduğumuzu bilemesek te, değerinizi bilemesek te iyi ki bizlerin umut vereni, cesaret aşılayanı, inandığı değerlerin yılmaz bekçisi oldunuz!
Dilerim yatacağınız, yattığınız yerde kemikleriniz sızlamaz!

Ne yazsam duygularımı ifade etmeye yetmiyor!
Türkan Saylan'a yazılan şiir için bkz.
  • ufuksaka
  • 4 yorum:

    Tijen dedi ki...

    Burçak'cığım, demin kızlardan birine yazdım: "karanın derinliği beyazın duruluğunu güçlendirir." Karanlıklara izin veremeyiz değil mi? Bunun için yapabileceğimiz en güzel şey aydınlık olmak, temiz olmak. Ancak olduğumuz halimizle örnek olabiliriz çünkü.

    mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

    Çok çok haklısın Tijenciğim! Elbette, karanlığa karşı mücadele edeceğiz ama insan yine de üzüyor, buruluyor! Ona yaşatılanlar, teşekkür ediş biçimi can acıtıyor!
    Biraz üzülüp yolumuza devam edeceğiz!
    Sen, çok aydınlık, umut dolu yazmışsın, ben karamsar olarak ele almışım! Sana bir kez daha hayran odlum canım arkadaşım benim! Sıcacık sevgiler sana!

    aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

    Çok okuyan çok fikir sahibi biri değilim ama aydınlığın nerde olduğunun farkındayım. Bu yüzden de yapılanlara ve emeklere karşı, çıkar gözetilmeden hep ileri ve aydınlığa bakan gözlere karşı, yaşanmış dopdolu koca bir hayata saygısızca yapılan muameleyi hazmedemedim. Şiiri okumak ne söylemek istediğimi anlatıyor zaten.Sevgiler canım...

    mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

    Aslıcığım,Türkan Saylan'ı kaybettik! Ama o çoğalarak öldü!Acımız hafifledi,duygularımız gurura dönüştü!
    Hepimizin başı sağolsun! Şiiri ben de çok beğendim!
    Sıcacık sevgiler canım!