31 Temmuz 2008

Küresel Isınmaya Karşı Enerji Devrimi!


Merhaba arkadaşlar, geçen hafta Greenpeace'in '7 adım' iklim kampanyasına katılmıştım ve 7 adımı da sizlerle paylaşacağımı belirtmiştim. İklimi kurtarmaya ampüllerden başlamış olduk.Ama olay genel olarak enerji verimliliği (tasarrufu) ile ilgili.
Bunu zaten biliyorsunuz, ama yinelemeye değer. Eğer enerji kullanımımızda hep birlikte radikal bir değişim yapmazsak, 2050'ye kadar ihtiyaç duyduğumuz yeşil enerjiyi sağlayamayız. Daha da kötüsü, değişim yapmayı bir kenara bırakın, çoğu insan enerji verimliliğinin öneminden bile haberdar değiller.
Ama umutsuz değiliz. Eğer güvendikleri biri nasıl değişim yaratacaklarını onlara gösterirse, insanlar harekete geçerler. Herkes çocukları ve gezegen için yeşil ve barışçıl bir gelecek ister.

Adım 2:
Bu hafta, 7 adımın ikincisinde, sizden kendi iletişm ağınızı yaratmanızı ve en az yedi arkadaşınızı veya yakınınızı kampanyaya davet etmenizi isteyeceğiz.
Bu kampanyanın yarısı, harcadığımız enerjiyi azaltmakla ilgili. Evet, kullandığımız kirli enerjiyi yeşil enerjiyle (güneş, rüzgar, v.s.) değiştirmemiz gerektiği doğru. Ancak enerji harcayan teknolojilerden ve pratiklerden de vazgeçmemiz lazım. İşte tam da bu yüzden size Greenpeace'in uluslararası çapta yürüttüğü enerji verimliliği (tasarrufu) kampanyasıyla ilgili bu maili yazıyorum. Bu kampanya, bizim gibi, enerji israf eden ürünlerden kurtulmak isteyen insanlara yönelik. Greenpeace 7 haftalık süre zarfında bize her hafta bir mail yollayacak ve enerji tasarrufu hakkında verimli bir kampanyayı nasıl yürüteceğimizle ilgili bir adım atmamızı sağlayacak.
Atmosfere yayılan her bir ton karbon dioksit, kömür yakan her bir güç santrali ve enerji israf eden her bir ampül iklim değişikliğini durdurmamızın önündeki bir engel.
Haydi, hep birlikte bir enerji [d]evrimi başlatalım!Umarım hemen bugün bana katılırsınız. Katılmak için buraya tıklayın!
  • greenpeace


  • Doğa, bize tüm cömertliğiyle, sevecenliğiyle, azmiyle güzelliklerini sunmayı, yüreğimizi coşkuyla, yaşam sevinciyle, minnetle doldurmayı sürdürse de çok yakın zamanda yok olacak o zaman bizler de yaşamayacağız! Ve buna biz insanların hırsları, daha çok kazanma arzuları, doğaya galip gelme, onu kontrol etme çabası (olumsuz yönde)neden oluyor, olacak ta! Biz, bu dünyayı, çocuklarımızdan, hayvanlardan emanet aldık nankörce davranarak onların yaşam haklarını ellerinden aldık!

    Yine de zararın neresinden dönsek kardır diye düşünelim ve önce bireysel olarak sonra da kitleler halinde doğamızı, ekolojik dengeyi koruyabilmek, küresel ısınmayı durdurabilmek için savaşalım! Hiç birimiz bu manzarayla karşılaşmak istemeyiz değil mi, tüyler ürpertici, dehşet verici bir manzara!

    2 yorum:

    HÜLYA dedi ki...

    merhaba arkadaşım öncelikle ziyaretiniz ve o güzel sözleriniz için çook teşekkürler.

    ayrıca bu duyarlılığınızdan dolayıda sizleri tebrik etmek ve teşekkür etmek istiyorum.. Malesef günümüzde böylesie duyarlı insanlarla karşılaşmak çok zor. Tekrar tekrar tebrikler. Bizler bir şeyler yapamazsak ilerde zavallı çocuklarımıza yaşayacak yer kalmayacak malesef.

    sevgilerimi bırakıyorum canım her zamna görüşmek üzere

    mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

    Hülya Hanım, rica ederim, içimden geldiği gib yazdım! Sıcacık, destekleyici yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. insan, onore oluyor, yalnız olmadığını duyumsuyor, çok mutlu oluyor!
    Sıcacık sevgiler size, yeniden görüşmek üzere!