Tarifi yeniden yazıyorum. Çünkü arşiv oluşturma konusunda tembellik ediyorum. ilk fırsatta o işin de üzerine düşeceğim.
Paskalya Çöreği
Malzemeler (Hamur için)
500 gr un ( 4.5, 5 su bardağı) un (benim ölçü bardağıma göre dört bardak)
1 poşet Dr. Oetker instant maya
125 gr yumuşak margarin
1/2 çay bardağı toz şeker (bir çay bardağının tamamı ya da tamamına yakın koymakta yarar var, şekeri biraz az gibi )
1 yumurta
200 ml ılık süt (bir su bardağı ya da iki çay bardağı)
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine margarin ,toz şeker, yumurta ve ılık sütü ekleyip yaklaşık 5-10 dk. yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dk.) bekletin. Süre sonunda hamuru 21 eşit parçaya bölün, her birini 15 cm boyunda uzatın. Bu hamurları üçerli olarak saç örgüsü biçiminde gevşek olarak örün. Fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. Üzerini kapatıp 30 dk. bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, ısısı 180 C'ye getirilmiş fırında 20-30 dk. pişirin. Fırından çıkarınca üzerini kapatın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Sizleri daha fazla merakta bırakmak istemedim.
Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!
2 yorum:
Burçak'cığım,
Haklısın, arada zihinsel olarak kendimizle başbaşa kalmak, istiflenenleri yerlerine koymak iyi geliyor. Paskalya çöreğin enfes görünüyor, ellerine sağlık.
Herşey gönlünce olsun.
Sevgilerimle.
Betülcüğüm,merhaba tatlım! ayın düşüncede olmamız beni çok mutlu etti canım!
Paskalya çöreğimi beğenmene çok sevindim.
Senin de her şey gönlünce olsun!
Sımsıcacık sevgiler!
Yorum Gönder