13 Eylül 2008

Enerji [D]evrimi'nde 7. ve Üzücü Adım


Sevgili Dostlarım, arkadaşlarım, Enerji [D]evrimi'nde 7. ve Üzücü Adım'a gelmiş bulunuyoruz.Güldalım ve biricik yeğenim İlayda, Greenpeace'nin bağış istediğini söylemişlerdi, inanmamıştım, inanmak istememiştim. Bir yanlışlık olduğunu düşünmüştüm ama doğruymuş. Ben de bu yüzden bu adım ile ilgili iletiyi sizlerle paylaşmayı erteledim. Bağış, kişinin isteğine kalmıştır. İsteyen istediği yere dilediği miktarda bağış yapabilir ya da yapmamayı tercih edebilir.
Ya da Güldalımın belirttiği gibi yerli sivil toplum kuruluşlarına da katkıda bulunabilir.
Ben, son adım konusunda hem sizi bilgilendirmek hem de bu konudaki düş kırıklığımı ve üzüntümü bildirmek istedim. Doğa ile ilgili paylaşımlarımız elbette devam edecek!

Adım 7: Yaptığınız küçük ama önemli değişikliklerden sonra şimdi sıra bizimle birlikte daha büyük değişimlere katkıda bulunmanızda.

Merhaba Burçak Tosunlar!

Bizimle beraber kampanya yapmaya başlayalı tam 6 hafta oldu. Bu süre boyunca israf ampullerinizi enerji tasarruflu ampullerle değiştirdiniz. Arkadaşlarınızdan, ailenizden ve ofisinizdeki insanlardan da aynı şeyi yapmalarını istediniz. Ardından belki de semtinizdeki okullara, iş yerlerine el attınız. Yani çevrenizde mutlaka bir değişiklik yaptınız: Perakendecilerle konuşanlarınız, üreticilere baskı yapanlarınız oldu. Bunlardan her biri altı haftalık kampanyacılık serüveninizin birer ayağını oluşturuyordu. Ve gezegenimiz için çok önemliydi.

Değişim için çabaladığınız ve bu konuda önderlik ettiğiniz için teşekkür ederiz. Greenpeace olarak bizim yaptığımız şey de işte bu. Yarattığınız değişimler, bizi iklim değişikliğinin korkutucu sonuçlarından koruyacak bir enerji devriminin küçük birer örneği niteliğindeydi.

Sevgili Burçak Tosunlar, kampanyamız tüm hızıyla devam edecek. Şu ana kadar yaptığın katkılara, yarattığın basit değişimlere günlük sadece 33 yeni kuruşa denk gelen aylik 10 YTL bağışla iklim kampanyamıza yaptığınız katkıya devam edebilirsin.
Şimdiden teşekkür ederiz!


Bu güzelliklerin daha uzun yıllar yaşayabilmesi dileğiyle! Bu da bizim çabalarımıza bağlı, öyle değil mi?
Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!

Hiç yorum yok: