17 Ağustos 2016

Nefis İmambayıldı



Merhaba dostlarım, nasılsınız? Biz iyiyiz. Annem haftaiçi her sabah fizik tedaviye gidiyor. Öğleye doğru geliyor. 
Burçak annesine destek oluyor, temizlik yapıyor, her sabah balkonları siliyor, yemek pişiriyor.  Misicik dün karma aşı oldu, korktuğum kadar halsizlik çökmedi üzerine.
Eveet birkaç gün önce imambayıldı yaptım, annişimin canı istiyormuş. Hemen tarifini veriyorum. 
6 patlıcanın kabuklarını alacalı olarak soyuyoruz. Ortalarını çok derin olmayacak biçimde kesiyoruz.
Ortalarını da çok iyi olmak üzere her tarafını yağlayıp fırın tepsisine diziyoruz. Fırına atıyoruz. Üst kısmı kızardıktan sonra çevirip her tarafı eşit olacak biçimde pişiriyoruz. 
Öte yandan 6 adet orta boy kuru soğan kesilip kavrulur, 2-3 diş sarımsak eklenir. Daha sonra 5-6 tane sivri biber kesilip eklenir. En son 4 orta boy domates kesilip kavrulur, 1,5  tatlı kaşığı tuz, 1 kesme şeker eklenir. 
Kavurma işleminden sonra patlıcanların kesilen kısmı açılır, genişletilir. Kavrulan harç patlıcanların ortasına yerleştirilir. Yemeğimiz fırında 30-35 dk. pişirilir. Afiyetle yenir. 



Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın dostlarım. 

Hiç yorum yok: