5 Haziran 2015

Kızım ve Annem


1984 yılında , iki genç anne birminghamdaki bir kreşte tanışırlar. Dostlukları ilerledikçe,hayatlarındaki çektikleri sıkıntıları ve sırlarını paylaşırlar ; 

Joanne;çok tatlı ve utangaç bir kızdır, kocasından gittikçe daha da korkmaya başlamıştır.evlendiği sevgi dolu, gelecek vaadeden adam gitmiş ;yerine saldırgan ve çok gaddar biri gelmiştir. Utandığından bu durumu kimseye de açıklayamaz. Bir gün joanneun annesi,Margaret apar topar hastaneye kaldırılınca, zaten afallamış durumda olan aile,anneleri hakkında daha önce hiç bilmedikleri şeyler öğrenirler.Margaret, çocukken Birminghamdan ayrılmak zorunda bırakılmış ve yıllarca çocukluğunda yaşadığı acıların etkisinden kurtulamamış bir annedir. 

Sooky;berbat bir evlilik geçirmiş ve anne-babasıyla yaşadığı eve geri dönmek zorunda kalmıştır.dul olmak gerçekten ona çok zor gelmiştir. Annesi Meena onunla konuşmamaktadır. İlk başlarda,sooky annesinin bu sesizlikle cezanlandırdığını düşünse de; daha sonradan Meenanın bunun çok daha ötesinde karmaşık duygular içinde olduğunu ve belki de kendi yardımına ihtiyacı olduğunu anlar.

Bu kitap,annelerinin yaşadıkları derin acıları sonradan keşfeden iki genç kadının ve annelerin kızlarını nasıl yetiştireceğinin ve onlardan yeni şeyler öğrenebileceğinin hikayesidir.
(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok: