3 Haziran 2015

Aşk Herşeye Rağmen


Roberta Rich'in Venedik'te Bir Yahudi kitabının aşk dolu kahramanları Hanna ve Isaac Levy, Venedik'ten sürgün edilince Kostantiniyye'de yeni bir hayat kurarlar. Isaac ipek kumaşlar üretirken Hanna'nın ebelik konusundaki namı Sultan III. Murad'ın görkemli haremine kadar ulaşır. Ancak güzel kızlar kadar entrikalarla da dolu bu haremde yaşanacaklar, Hanna'nın hayatını ya kurtaracak ya da söndürecektir.

Ansızın saraya çağrılarak padişahın yeni gözdesini muayene etmesi istenen Hanna, masum bir genç kızın hayatıyla kendi hayatı arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktır. Hanna, kocasının aşkı sayesinde her şeyin üstesinden gelebileceğini düşünürken Venedik'ten gelen sürpriz bir misafir, saray entrikalarını aratmayacak sinsi planlarıyla ortaya çıkar. 

Roma'daki Yahudi mahallesinden Kostantiniyye'nin gürültülü sokaklarına ve Sultan III. Murad'ın şatafatlı haremine uzanan bu baharat kokulu yolculukta, Hanna ve Isaac'ın yaşadıklarını bir solukta okuyacaksınız. "Zengin ayrıntılara sahip bir tarihi roman."
(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok: