1 Nisan 2013

Alman Pastası

 

Selam dostlarım, nicedir canım Alman pastası çekiyordu! Güldal kuzum da bana söz vermişti, bu gidişimde bana pastamı yaptı. Tarifini aldım, aşağıya yazdım!
Bu arada hafta sonum çok güzel geçti, biraz gezdik tozduk, Bauhaus'a gidip çiçeklere baktık, içimiz açıldı. Ardından Marmara Park'a gittik, alışveriş ettik, bir şeyler atıştırdık. Real'e gittik, gıda alışverişi yaptık, evimize döndük, yemeğimizi yedik, çayımızı içtik, büyük bir afiyetle pastamızı yedik! Arkadaşım Dilek çaya geldi, sohbet ettik. Dün de öğleden sonra otobüsümüze binip annişimle  Uzunköprü'ye döndük!




Alman pastasının tarifini almaya hazır mısınız?

Malzemeler:
Pandispanya İçin: 
2 yumurta (önceden ısıtılmış)
3/4 çay bard.erimiş margarin (standart bardak)
3 çay bard. un
1,5 çay bard. toz şeker
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bard. yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
Ve üzerine serpmek için pudra şekeri

Kreması: 
2 su bard. süt (standart bardak)
50 gr margarin
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tepeleme un
1/2 çay bard. şeker
1 paket vanilya

Pandispanyanın Yapılışı:
Yumurta ve toz şeker açık sarı renk olana dek iyice çırpılır. Margarin ve yoğurt eklenir, karıştırmaya devam edilir. Un ile kabartma tozu ve 1 çay kaşığı mahlep konur. 
170 C fırında 40 dk. pişirilir.

Kremanın Yapılışı:
Toz şeker ile un karıştırılır, üzerine yumurtayla çırpılmış süt eklenir, çırpılır. Margarin eklenir. İnmeye yakın vanilya eklenir.

Püf Noktası:
Önce pandispanya pişirilir, soğutulur. Sonra krema pişirilir. Pandispanya  soğuyunca  ortadan ayrılır. Krema konur. Pasta ılınınca da üzerine pudra şekeri serpilir.
İstenirse arasına muz ya da çilek konulabilir.
Yeniden görüşmek üzere dostça kalın!




























Hiç yorum yok: