22 Haziran 2009
Hafif ve Lezzetli Bir Yaz Tatlısı
Merhaba sevgili dostlarım!
Sınav sonrası gecikmeli olarak hepimizin bildiği ve sevdiği İrmik Tatlısı tarifini yayımlayabiliyorum nihayet!
Yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden. Hele bir de limon kabuğu rendesi eklerseniz değmeyin keyfime!
Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 lt. süt
2 çorba kaşığı margarin
9 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı olarak)
Vanilya (isteğe bağlı olarak, biz koymadık)
Yapılışı:
Bir tencereye şeker, irmik, yağ ve süt koyularak karıştırılır. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırılarak kaynatılır. Koyulaştıktan sonra ateşten alınıp içerisine limon kabuğu rendesi ve vanilya konularak iyice karıştırılır. Ardında su yada gül suyu ile ıslatılmış şekilli bir kaba dökülür ve buz dolabında 5-6 saat bekletilerek dondurulur. Servis yapmadan önce büyük bir servis tabağına ters çevirilerek konulur ve keserek servis yapılır.
Afiyetle yenir!
Biz, 2 kişi olduğumuz için yarım ölçü yaptık.
En kısa zamanda tarifle ve yeni yazılarla buluşmak üzere dostça, sevgiyle kalın!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder