6 Eylül 2016

Ablam Usulü Sarma


Merhaba sevgili dostlarım, nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Ben de iyiyim. Bugün sabah zümre toplantımız vardı. Daha sonra eve geldim, temizlikti, yemekti bu saati buldu. Bilgisayarımda ve yazıcımda sorun vardı, bugün onlar da halloldu çok şükür.
Bugün size ablamın yaptığı enfesss sarmanın tarifini vereceğim. Bu tarif birazcık farklı çünkü içinde rakı var. Tadından yenmiyor, mutlaka deneyin derim. Sonuç mu parmak ısırtıyor.
Tarife geçiyorum.
İçindekiler:
5 adet kuru soğan
1 çay bard. zeytinyağı
1/2 çay bard. sıvı yağ
1 kupa pirinç
1 çorba kaşığı tepeleme dolma fıstığı
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı kuru nane
1/2 çorba kaşığı limon tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su  bard. su
Arzuya göre 1 çorba kaşığı rakı
1/2 kg yaprak

Yapılışı: Kuru soğan ve dolma fıstığı birlikte kavrulur. Ayrı bir kapta yıkanmış ve süzülmüş pirince şeker ve tuz dahil tüm baharatlar eklenir. Kavrulmuş soğanın üzerine baharatları eklenmiş pirinç eklenir. 1 bardak su ve rakı eklenir. Kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınır, ılınmaya bırakılır.
Yapraklar sarılır, tencereye dizilir. 1 su bard. su ilavesiyle ve üzerine çok az yağ gezdirilerek pişirilir. İnmesine yakın 1/2 limon sıkılır.
Afiyetle yenir.
Sevgili dostlarım yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın.















Hiç yorum yok: