7 Aralık 2014

Muzlu-Cevizli Kek


Sevgili dostlarım merhaba, nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Ben de çok iyiyim. Annem yanımda benden mutlusu yok. Bir de blogumda bir tarif yayımlayacağım için çok mutluyum. Tarif benim tarafımdan uyarlandı.















Tarife geçmeden önce şunu belirtmeliyim ki kekim beni mahçup etmedi, güzel oldu, kabardı. Hem de yumurtaları önceden çıkarmayı unuttuğum halde. Evet kekin eksik kalan malzemelerini alıyorum ama yumurtaları önceden çıkarmayı her seferinde unutuyorum. Daha önce birkaç kez kek yaptım, şeklini beğenmedim, kabarmadı, kalıptan çıkarırken koptu. Beni çok üzdü. Şimdi ise yaptığımdan memnunum çünkü sonuç olumlu.Şimdi tarife geçiyorum.
Malzemeler
3 yumurta
1 su bard. yakın toz şeker
Vanilya
Kabartma tozu
1 su bard. süt
1/2 su bard. sıvıyağ
2 1/2 su bard. un
25 gr kakao
100 gr ceviz
3 tane muz
Yapılışı:
Yumurtalar çırpılır, süt, vanilya, toz şeker, sıvıyağ eklenir karıştırılır. Daha sonra un, kabartma tozu ve kakao eklenir. Karıştırılır. Daha sonra ezdiğimiz muz ve kırdığımız ceviz eklenir. Karıştırılır. Dilediğimiz kek kalıbı yağlanır, kek harcı boşaltılır. Orta ısılı fırında 45 dk. kadar pişirilir. Kalıptan çıkarmak için soğuması beklenir. Afiyetle yenir.
İlk kez mutfak şefimle bir tarif denedim ve sonuçtan çok memnun kaldım. O kendisi çırparken ben de eklenecek malzemeleri hazırladım.
Not: Annem tatlı sevmediği halde kekin şekerini az buldu. Dilerseniz şeker miktarını arttırabilirsiniz.
Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!




Hiç yorum yok: