23 Eylül 2014

Arşivden Pratik Patlıcan Yemeği


Dostlarım, Pazar günü arşivden bir tarif uyguladım.  Fırın poşetine konularak fırında pişirilen enfes ve çok pratik bir patlıcan yemeğinin tarifini vermek istiyorum.

Malzeme:


4-5 patlıcan

4-5 tane orta boy domates

6-7 tane sivribiber

6-7 diş sarımsak

Yeteri kadar tuz

1/2 çay bardağı sızma yağ

Yapılışı:

Patlıcanlar alacalı doğranır, tuzlu suya konur. Bir saat bekletildikten sonra sıkılarak derin bir kaba konur. Doğranan diğer malzemelerle birlikte tuz ve yağ ilave edilerek güzelce harmanlanır. Fırın poşetine doldurulur. Üstü bir bıçakla delinir ve fırına atılır. 200 C'de 45-50 dk. pişirilir.
Afiyetle yenir!
Yeni paylaşımlarda bulunmak üzere dostça kalın!

Hiç yorum yok: