Sevgili dostlarım, merhabalar, nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de iyiyiz.. Bugün, annemin günler öncesinden yaptığı enginarlı pilav tarifini sizlerle paylaşıyorum. Tarife geçelim
Malzemeler
3 adet limonlu suda haşlanmış enginar
1 su bard. sıcak tuzlu suda 1saat bekletilmiş baldo pirinç
1/2 demet dereotu
2 tepeleme çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
1+1/2 su bard. sıcak su
Yapılışı: Haşlanan enginarların her biri 6'şar parçaya bölünür. Pirincin suyu süzülür, tereyağ ve sıvıyağ ile birlikte hafifçe kavrulur. Enginarlar son an'da içine eklenir, döndürülür. 1+1/2 su bard. sıcak su konur. Tuz, karabiber eklenir, kısık ateşte pişirilir. Pilav şöyle bir havalandırılır, dereotu eklenir ve servis tabağına alınır.
Afiyetle yenir.
Sevgili dostlarım en kısa sürede yeniden buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder