1 Nisan 2021

Enfess Pizza


 Merhaba sevgili dostlarım nasılsınız, dilerim çok iyisinizdir. Biz de çok iyiyiz. Salı günü Güldal ablamla birlikte aile sağlığı merkezine aşı olmaya gittik. Dün ikimizin de kolu ağrıyordu. Sonra geçti. Şimdi daha iyiyiz. Diyete başladığımızdan beri ilk kez kaçamak yaptık. Bugün ablamın enfess pizzasının tarifini veriyorum. 

Malzemeler:

Üzeri için

350 gr sosis

700 gr mantar

1 su bard. domates rendesi

2 yemek kaşığı salça

2 büyük diş sarımsak

Yeteri kadar kekik 

Yeteri kadar tuz

Yeteri kadar karabiber

1çay bard. sıvıyağ 

1 orta boy kase taze kaşar rendesi

Hamur için 

450  gr un

270 ml su

1,5 çay kaşığı tuz

1 paket instant maya

15 ml zeytinyağ

Yapılışı

Hamurun Hazırlanışı

Unu kullanırken  açması kolay olduğu için baklavalık unu tercih edin. Mayalama için 270 ml suyun 1/3'ünü kullanın. Kalan suyu, tuz, maya ve zeytinyağını karıştırıyoruz. Unu düz bir zemine ve ortasına kuyu açacak şekilde yayıyoruz. Sıvı karışımı ortadaki boşluğa boşalttıktan sonra karıştırıyoruz ve dökülmeyecek kıvama geldikten sonra 10 dk. kadar yoğuruyoruz. Hamur hazır hale geldiğinde üstü kapalı bir şekilde 15 dk. dinlenmeye alıyoruz. Hamur dinlendikten sonra 240 gr'lık 2 beze halinde ayırıyoruz ve hava almayacak şekilde kapattıktan sonra buzdolabında 1 gece bekletiyoruz. Ertesi sabah dolaptan çıkartıyoruz ve minimum 6 maksimum 12 saat içerisinde pizza hamurumuz hazır oluyor. 

 Üstünün Hazırlanışı

 Mantarlar  önceden soyulur, yıkanır, yarım limonlu suda haşlanıp süzgeçte bekletilir. Sosisler kesilir. Domates rendesinin içine salça, kekik, sarımsak, tuz, karabiber, sıvı yağ konur. Hamur açılır, tepsiye yayılır. Sos hamurun üzerine yayılır. Sonra hamur 10 dk orta ısıdaki fırında pişirilir. Sosis ve mantar konur, 10 dk pişirilir sonra rendelenmiş kaşar konur. Kaşarlar eriyinceye dek pişirilir.                               Afiyetle yenir. 

Dostlarım yeniden buluşuncaya dek sevgiyle kalın!



















Hiç yorum yok: