3 Şubat 2019

Turunç Şekerlemesi


Merhaba sevgili dostlarım, nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de iyiyiz. Tatil bittiği için üzülüyorum açıkçası. Yaz tatilini iple çekiyorum.
Annem ile Ayşe geçen hafta bahçemizdeki turunç ağacından turunç topladılar. Ve annem  şekerleme yaptı,  lezzeti çok güzel oldu. İlk fırsatta reçelini yapacağız.Şimdi şekerlemenin tarifini veriyorum dostlarım.

Malzemeler
5 adet irice turunç
6 su bard. toz şeker
1 limon suyu

Yapılışı: Turunçları yıkayın, büyükçe bir tencerede bol suyla haşlayın. Su kaynadığında turunçları çıkartın, suyunu dökün. Yeniden bol suyla 5 dk boyunca haşlayın. Turunçları çıkartın, ve biraz soğuması için için bekletin. Haşlama suyunu dökün. Süzgece alarak soğuk sudan geçirmeniz bekleme süresini azaltacaktır. Soğuyan turunçları doğrama tahtası üzerinde yaklaşık 1 cm kalınlığında yuvarlak halkalar halinde dilimleyin. Bir kat turunç bir kat şeker koyarak tencereye dizin, 4-5 saat kadar ya da bir gece bekletin.
Tencereyi hafif ateşe oturtun, yavaş yavaş kaynatın. Kaynadıktan 8 dk. sonra limon suyunu ekleyin ve ateşten alın. Ilındığında kavanozlara alabilirsiniz. Afiyetle yiyin sevgili dostlarım. Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!

Hiç yorum yok: