19 Eylül 2015

Frambuaz Reçeli


Merhaba sevgili dostlarım, nasılsınız, dilerim çok iyisinizdir. Annem, Misi ve ben de iyiyiz.  Akçay'a geleli bir hafta oldu, önümüzdeki Cumartesi de Bigadiç'e geri dönüyoruz. Ve 28 Eylül'de okullar açılıyor. Düşündükçe heyecan duyuyorum. Bir de müdürümüz yok, müdür yetkili öğretmen arkadaş var. Bu yüzden okulda yazın durulmuyor. Kayıtlar okullar açılınca yapılacak.
Geçtiğimiz Salı Edremit'te işlerimiz vardı, dönüşte benim isteğimle  frambuaz aldık, eve döndük.
Ve ertesi gün annem reçeli hazırladı. 700 gr frambuaz için 700 gr toz şeker kullandık. Buzdolabında cam kapta sakladık ve üç gün boyunca yarım saat kadar tahta kaşıkla karıştırdık. Dördüncü gün reçelimiz hazırdı, kavanozlara boşaltıp yine buzdolabına koyduk.Evet bu reçel pişirilmeden yapılıyor ve çok lezzetli oluyor. İlk olarak Güldal ablamın bir arkadaşı bu reçeli yapmış, ablamlar lezzetini çok beğenince tarifini vermiş. Ablam da yapmıştı, çok güzel olmuştu, biz de yaptık çok lezzetli oldu. Labne peynirle çok yakışıyor. Bir de krep, pankek yapınca frambuaz reçelini sürünce tadından yenmez. İşte böyle dostlarım, bizden şimdilik bu kadar.
Yeniden görüşünceye dek sevgiyle, dostça kalın!






Hiç yorum yok: