10 Ağustos 2015

Arşivden Çok Hafif Bir Karnıyarık



Merhabalar sevgili dostlarım nasılsınız? Dilerim çok çok iyisinizdir. Ben ve Misi iyiyiz ama annem sıcaklardan dolayı hasta gibi, tansiyonu düşüyor, başı dönüyor. Migreni de tuttu. Dışarı çıkamıyor. Dilerim sizin sıcakla aranız kötü değildir. Biz bu Perşembe günü İstanbul'a gidiyoruz. Hafta sonu Aytül ablamın düğünü var.  Sonra da Pazar akşamı dönüyoruz. Bizde durum bu. Döndükten bir hafta sonra da Bigadiç'e eşyaları yerleştirmeye gidiyoruz. Elektriği ve suyu üzerime alacağım, tesisatçı gelecek falan filan. Yoğun günler bizi bekliyor. Ben bugün arşivden nefis bir karnıyarık tarifini sizlerle yeniden paylaşacağım, fotoğraf yeni.

Malzemeler:
1 kg orta boy patlıcan
1,2 kg kıyma
1 demet maydanoz
4-5 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
3 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
1 domates
patlıcanların sayısı kadar sivri biber

Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulur, 1 saat kadar tuzlu suda bekletilir. Sudan çıkartılarak kağıt havluyla kurulanır.
1 kaseye 1/2 çay bardağı sıvı yağ konur. Yumurta fırçasıyla patlıcanların her yerine yağ sürülür. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine patlıcanlar dizilir, orta ısılı fırında yaklaşık 45 dk. kızarması sağlanır.
Diğer yandan bir tencerede soğanlar kavrulur.  Sarımsak ve kıyma eklenir, kavrulur, baharat, tuz, salça eklenir. Altı kapatılınca ince kıyılmış maydanoz eklenir. Patlıcanların içi doldurulur, patlıcanlar borcama dizilir. Patlıcanların üzerine birer biber, birer dilim domates konur. 1 su bard. su eklenir. Orta ısılı fırında 40-45 dk. pişirilir.
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!

Hiç yorum yok: