7 Ocak 2014

Patatesli-Peynirli Börek



Sevgili dostlarım merhaba, nasılsınız? Ben iyiyim, dün annem İstanbul'a döndü. Haftaya Salı günü yanıma gelecek o zaman daha iyi olacağım! Blogta yine üst üste kitap tanıtımı yaptığımı fark ettim. Bu yüzden Güldal ablamın yaptığı böreği hatırlatmak amaçlı yeniden yayımlıyorum. Yani şu anda bende yeni bir tarif yok. Yeni bir tarif uygular ugulamaz blogta siz dostlarımla paylaşacağım.

Malzemeler:
4 haşlanmış patates
½ su bardağı beyaz peynir rendelenmiş
½ su bardağı kaşar peyniri
Arzuya göre pul biber ve karabiber
3 tane yufka
1 su bard. süt
1 yumurta
½ çay bardağı ay çiçek yağı
1 ya da 2 çorba kaşığı ay çiçeği yağı
1 çay bardağı su
Çöre otu
 Yapılışı:
1- Patatesler ezilir, kaşar ve beyaz peynir karabiber, pul biber karıştırılır, iç hazır hale getirilir.
2- Ayrı bir kasede suyla ay çiçek yağı çırpılır. Yufkanın bir tanesi yayılır, yağlı ve sulu (1 ya da 2 çorba kaşığı ay çiçeği yağı, 1 çay bardağı su) karışım sürülür, üzerine ikinci  yufka konur, yine ıslatılır, üçüncü yufka konur, ıslatılır.
3- En sonunda  yufkalar 16 eşit parçaya bölünür. Patatesli karışım geniş kısımlara yayılır, sigara böreği gibi sarılır. 
4-Sonra  börekler yumurtalı, sütlü, ay çiçek yağına batırılıp çıkarılır.   
5- Yağlı kağıt konulmuş  fırın tepsisine dizilir. Üstüne çöre otu serpilir. 180 C de üstleri kızarana dek pişirilir.

Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!





































Hiç yorum yok: