11 Ocak 2013

Elmalı Ay Çöreği

 
Merhaba dostlarım, bir haftayı daha devirdik. Hafta sonu evde keyifle yapıp yiyebileceğiniz, sevdiklerinize ikram edebileceğiniz çok leziz bir tarif paylaşmak istiyorum sizlerle!
Malzemelere geçiyorum.
Hamur için:
125 gr erimiş margarin
1 su bardağından bir parmak eksik  sıvıyağ
1 su bard yoğurt
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bard un
Harcı için:
4-5 adet soyulmuş, küp küp doğranmış elma
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı dolusu iri dövülmüş fındık ya da ceviz
Yapılışı:
Doğranmış elmalar, tozşeker pişirilir. Daha sonra tarçın, ceviz ya da fındık eklenir.
Harç soğumaya bırakılır. Hamur için gereken malzemeler karıştırılır. Hamurdan küçük parçalar ayrılır. İçine harçtan konur, ay biçimi verilir. Yağlı kağıt konmuş tepsiye yerleştirilir. 180C'de 20-25 dk. pişirilir.
Afiyet olsun!

Not: Hamura 1 kahve fincanı toz şeker koymakta yarar var, iki kez yaptım. Şeker koyduğum hamur daha lezzetli oldu!

Keyifli bir hafta sonu dileğiyle!

2 yorum:

Tijen dedi ki...

Ah haftalar gelip geçiyor zaten Burçak'cığım. Hem de göz açıp kapayana kadar. Ellerine sağlık canım. Eskiden ne çok severdik elmalı kurabiyeleri. Okuyunca özlediğimi farkettim.

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Haklısın Tijenciğim! Çok teşekkür ederim! Sımsıcacık sevgiler!