13 Ağustos 2012

Fırında Sandal Kabak

Merhaba dostlarım, günler koşuşturmaca içersinde geçiyor. 18 gün sonra Uzunköprü'ye gideceğiz, çok az kaldı işte! Allah, hepimize sağlık ve koşturma gücü versin!
Tarif, Turkcell'in hanımlar klübünden, biz de merak edip denedik. Ana yemek değil de iyi bir aperatif olabilir.

Tarife gelince:

4 kabak

250 gr lor peyniri

dereotu

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz

Yapılışı:

Kabaklar soyulup boylamasına ikiye bölünür.Çekirdekli kısımları temizlenir.Kaynayan suya atılıp 5 dk. haşlanır. Fırın kabına alınır.
Diğer yanda lor peyniri, dereotu, sıvıyağ ve tuz iyice karıştırılır.Hazırlanan bu harç kabakların içlerine doldurulur. Fırında 30 dk. pişirilir.
Afiyetle yenir!

En kısa zamanda yeniden görüşmek dileğiyle, dostça kalın!



2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Çok teşekkür ederim canım! Kocaman sevgiler!