3 Ağustos 2011

Enginarlı Bulgur Pilavı


Merhaba dostlarım, tatil devam ediyor. Ama bitmesine az kaldı. Bu arada ben, Ayvalık'a bir kez daha aşık oldum. Öylesine çok istiyorum ki burada görev yapmayı. Umarım dileklerim gerçekleşir.
Şimdi gelelim mi enginarlı bulgur pilavının tarifine? Biz, pirinçle yapılanı okumuştuk, bulgura uyarladık. Hiç pişman olmadık, çok ta nefis bir bir pilav yemiş olduk.Mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:

5 tane ayıklanmış enginar

1 su bardağı bulgur

1,5 su bardağı su

2 büyük baş kuru soğan

1 çay bardağı sıvıyağ

1 demet dereotu

1 yemek kaşığı salça

Yapılışı:

Enginarlar haşlanır. Üçgen olarak kesilir. Kuru soğan yağ ile kavurulur. Bulgur eklenir, o da kavrulur.
Salça eklenir. Su konur. Tuz,karabiber eklenir. Daha sonra enginarlar konur. Kısık ateşte pişirilir. Pilavın altı kapatılınca bir demet ince kıyılmış dereotu konur.
Afiyetle yenir!

Yeniden görüşünceye dek dostça, sevgiyle kalın!

2 yorum:

sevda dedi ki...

denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağklık.öpüyorum.

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Sevdacığım, güzel yorumun için çok teşekkür ederim tatlım! Biz, tadını çok beğendik. Öptüm!