22 Mayıs 2010
Yeniden Sarımsaklı Köftelerimiz
Annemin bende kaldığı zaman yaptığı köftelerden, paylaştığımız keyiften kareler! Bunun yanında bir de tarif hatırlama ayrıcalığı! ;)))
Fotoğraflar,fotoğraf makinemin şarjı bitmiş olduğu için cep telefonuyla çekildi.En iyi olanlar seçildi!
Sarımsaklı Köfte
Malzemeler:
500 gr çiğ köftelik esmer köy bulguru,
2 küçük çay bardağı irmik,
½ çay bardağı un,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 demet maydanoz,
1 çorba kaşığı salça,
4-5 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
1 çay kaşığı karabiber,
Yapılışı:
1- Bulgur sıcak suyla yıkanır (esmer köy bulguru olduğu için sıcak suda bekletmeye gerek yok, yalnızca ılık su ile yıkanır).
2- Bulgura tuz, karabiber, irmik ve un eklenir.
3- Eller sık sık ıslatılarak minik minik köfteler yapılır (ekşili köfte boyutlarında).
4- Köfteler kaynayan suyun içine atılır. Köfteler yüzeye çıktığı an haşlanmış demektir, delikli kepçe ile servis tabağına alınır.
5- Diğer taraftan başka bir kapta, rendelenen sarımsak sıvıyağ ile hafifçe karıştırılır, üzerine salça ilave edilir. 1 tutam tuz, ve 1 tatlı kaşığı pulbiber
konulur, karıştırılır.
6- Hazırlanan sos köftelerin üzerine dökülür, karıştırılarak yedirilir.
7- Son olarak ince ince kıyılmış maydanozlar köftelerin üzerine serpiştirilir.
Servis edilir.
Afiyetle Yenir!
Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder