28 Ağustos 2024

Sağlıksal İşler


    Merhabalar Sevgili Dostlarım, nasılsınız, dilerim çok iyisinizdir. Biz de iyiyiz. Sıcaklarla mücadele ediyoruz. Annem fizik tedaviye gidiyor.  Ben de yıllık iznimi kullanırken diyetisyenimle görüştüm. Büşra, izinli olduğumu öğrenince tahlilleri yenilemenin çok iyi olacağını söyledi. Ben de kan verdim, tahliller yapıldı. TSH çok düşük çıktı.  Hemen doktorum Neşe hanımdan randevu aldım, gittim. İlaçlar, değerleri baskılamışlar. Neşe hanım, ilacımın dozunu değiştirdi. Neşe hanım, çok titiz, durumu anlayabileceğin biçimde çok güzel ifade ediyor. Ultrason da istedi. Dün oraya gittim, usg çekildi. Usg' yi de Ertuğrul hoca istedi. O da dünya tatlısı, babacan bir doktor. Beni rahatlattı. Neşe hanım sonuçları değerlendirdi. Neşe hanım da beni çok  rahatlattı., kistin korkulacak boyutta olmadığını söyledi, sıvı da yokmuş içinde yani kistten sıvı almak gerekmiyormuş.  Bundan iki yıl önce şidddetli karın ağrısı ile Ceylan beye gitmek istedim, randevu alamadım. Klinikte Eşi Neşe hanımdan da randevu alabileceğimi belittiler. Eli mecbur gittim. Ama iyiki Neşe hanımdan randevu almışım, çok memnun kaldım. Sadede gelelim, ilk o zaman ultrason çekildi ve böbrekte 22 mm büyüklükte basit bir kist olduğu saptandı. Korkulacak bir şey olmadığını söylediler, anne-kız ikimizin de içi rahatladı. Sonra dün ikinci kez ultrason çekildi. Bu kez 19 mm büyüklüğünde ikinci bir kist saptandı. Ama yine korkulacak bir şey yok. Seneye yine usg çekilecek. Ben, ameliyattan korkunca Ertuğrul hoca beni çok rahatlattı, biz içeri girer alırız, seni ameliyat ettirmeyiz dedi. 
Durum bundan ibaret, Neşe hanım, benden ayrıntılı tahliller istedi. Bir ay sonra kapsamlı tahliler yapılacak, hastanede ya da sağlık ocağında yapılan tahliller dışında bir de klinikte yaptıracağım. D vitamini ve paratiroid hormonu tahlilleri özelde yapılıyor. Klinik için sağlık merkezi diyebiliriz, dört tane doktor var. Özel, biraz pahalı ama öyle güzel ilgileniyorlar ki her kuruşu fazlasıyla hak ediyorlar.
Annem ve İlayda da hem Neşe hanımı hem de Ertuğrul hocayı tanıdılar ve çok sevdiler. 
Tahlillerim de temiz çıkarsa tadından yenmez. 
Sevgili dostlarım, yeniden buluşuncaya dek sevgiyle kalın.  Bir daha ki yazım kahveli parfe tarifi paylaşımı olacak büyük ihtimalle. Kitap paylaşımı da olabilir. Hayırlısı olsun. 
Dostça kalın.