Merhaba sevgili dostlarım nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de iyiyiz. Daha önce sizlerle annemin yaptığı fırında kaşarlı pırasayı paylaşmıştım. Annem aynı tarifi bu kez kabak ve patates ile uyguladı. Bu kez tarife bayıldım. Çok çok güzel oldu. Tarifi deneyin ve düşüncenizi mutlaka benimle paylaşın. Tarife geçiyorum.
Malzemeler
1 büyük kabak
1 küçük patates
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet orta boy soğan
1 küçük kase kıyma
Karabiber, pul biber, kimyon, tuz, kırmızı toz biber
1 diş sarımsak
2 adet yumurta
1 kase kaşar rendesi
Yapılışı: Kabak ve patates küçük küçük doğranıp 15 dk. kadar haşlanır. Suyu süzülüp soğumaya bırakılır. Soğanlar piyazlık doğranıp erimiş tereyağ ve zeytinyağında sotelenir.
Kıyma eklenip pişene dek kavrulur. Baharatlar ve bir diş ezilmiş sarımsak da eklenip iki üç tur çevrilip kapatılır.
Soğuyunca kabak ve patates ve kıyma karıştırma kabına alınır, 2 adet yumurta kırılır biraz daha tuz eklenip güzelce harmanlanır.
Borcamın dibi tereyağ ile yağlanıp hafif un serpilir ve karışım dökülüp düzgünce yayılır.
Üstüne kaşar rendesi serpiştirilip kaşarlar kızarana dek 200 C fırında pişirilir.
Afiyetle yenir.
Dostlarım yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder