4 Eylül 2013
Patates Püresi ve Fırında Tavuk
Merhaba dostlarım! Aytülcüm ve ben Güldal ablamızın yaptığı patates püresine bayılırız! Biz de yaparız aslında ama onun ki bir başka olur! Kendisinden rica ettim, beni kırmadı ve yaptı, sağolsun!
Tarife geçelim mi? Önce patates püresinin hemen ardından fırında tavuğun tarifini vereceğim!Tarifi bizler çok iyi biliyoruz ama yine öğrenciler, bekar baylar ve bayanlar için vermekte yarar var!
Patates Püresi
Malzemeler:
4-5 patates
1 su bard. süt (patatesin cinsine göre süt ölçüsü değişebilir)
2-3 çorba kaşığı krema (arzuya göre)
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı margarin
2 kibrit kutusu kaşar peyniri
Yapılışı:
Patatesler haşlanır. Püre haline getirilirken süt ve margarin eklenir. Ardından diğer malzemeler eklenir. Kaşar peyniri eridikten sonra altı kapatılır. Servise hazır hale gelir.
Soslu Tavuk (4 kişilik)
Malzemeler:
4 tane tavuk buttu
2 çorba kaşığı domates salçası
2 irice diş sarımsak
1/2 çorba kaşığı kekik
Biraz pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı krema
Yapılışı:
Sos önceden hazırlanır, tavuk eklenir. Bir kaç saat soslu tavuk bekletilir. Fırın poşetine konup yaklaşık bir saat pişirilir (180 C).
Afiyetle yenir!
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
28 Ağustos 2013
LAZANYA
Sevgili dostlarım yeniden merhaba! Nasılsınız, umarım
iyisinizdir! Ben Uzunköprü’ye bir heyecanla döndüm bu yüzden hem seviniyorum hem de üzülüyorum! Bayram
tatiline kadar annem dışında tüm sevdiklerimi İstanbul’da bırakıp gideceğim!
Hele Aytül ablam bayram tatilinde de burada olmayacak, eşiyle tatile
çıkacaklar! Ve onu belki de sömestr tatiline dek göremeyeceğim! Öbür yandan
evimi de, okulumu da çok özledim!
Annemden rica ettim, beni kırmadı ve lazanya yaptı!
Sağolasın anneciğim! Bana da tarifini
yazıp sizlerle paylaşmak düştü!Artık
lazanya tarifine geçelim mi?
LAZANYA (4
kişilik)
MALZEMELER:
½ kg. kıyma
1 paket lazanya
2 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı salça
1 çay bard. sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı un
200 gr taze kaşar ya da dil peyniri
1 büyük boy domates
2 sivri biber
1 su bardağı süt
½ su bardağı su
Yapılışı:
1-1 paket lazanya
üç partide olmak üzere bir miktar tuzlu ve 1 kaşık sıvıyağ eklenmiş suda haşlanır.
2-Soğuk suyun
içine konulur (yapışmaması için)
3- Kıyma harcı için: Soğanlar
kavrulur, kıyma eklenir. Birlikte kavrulur. Daha sonra domates ve sivri biber
eklenir. En son salça, karabiber, tuz konur. İyice kavrulunca bir kenarda
bekletilir.
4-Beşamel sos için: Bir tencereye un, sıvıyağ konur, un
kavrulunca süt ve su eklenir, tuz karabiber de konur, sürekli karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı beşamel sosa eklenir.
Kaşar peyniri eriyince ocak kapatılır!
5-Yağlanmış dikdörtgen
bir seramik kaba ya da borcama lazanyalar dizilir, ilk kat bitince fırça ile
beşamel sos sürülür,ikinci kata yine aynı işlem uygulanır. Üç kat bir miktar kıyma harcı konur. Sonra tekrar lazanyalar
dizilir, beşamel sos sürülür,son üçüncü kat kıyma harcı yeniden konur. Kalan
lazanyalar her kata beşamel sos sürülecek biçimde yerleştirilir. En üst kata
yine beşamel sos sürülür. Ardından kalan rendelenmiş kaşar peynir konur. Borcam ya da seramik kap fırına sürülür. Orta
ısılı fırında yaklaşık 40 dk. pişirilir.
Not: Lazanyanızın kalın olmasını istemiyorsanız kutunun 2/3'ünü kullanabilirsiniz!
Not: Lazanyanızın kalın olmasını istemiyorsanız kutunun 2/3'ünü kullanabilirsiniz!
Ve afiyetle yenir! Dostça kalın!
26 Ağustos 2013
TİRAMİSU
Sevgili dostlarım yeniden merhaba! Annemin, Aytül
ablamın tirasimularını yedim. Ama Güldal ablamın tiramisusunu yemek yeni nasip oldu! Ablalarım
ve annem oldukları için söylemiyorum ama üçünün de yaptığı enfesti! İlk
fırsatta benim yaptığımı da yemek istediklerini belirttiler! İnşallah
yapacağım! Şimdi size tiramisu tarifini vereceğim. Aslında yıllar önce blogumda
annemin yaptığı tiramisunun tarifini
yayımlamıştım ama resimler çok bulanık çıkmıştı. O nedenle yeniden sizlerle paylaşmaya karar verdim! Çok uzattım evettt, tarifini
veriyorummm!
Malzemeler:
1 adet kakaolu kek tabanı
1 paket labne peyniri
½ kg süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 kupa nescafe (keki
ıslatmak için, 4 kesme şeker ile
tatlandırılmış)
3 çorba kaşığı un
Üzeri için kakao
Yapılışı:
Kekin iki ayrı parçası bir kupa
nescafe ile eşit miktarda ıslatılır, bir kenarda bekletilir. Ayrı bir kapta
yumurta sarısı ile süt çırpılır, tencereye un ve toz şekeri koyup karıştırılır,
üzerine yumurta karışımlı süt ilave edilir, ağır ateşte krema pişirilir,
inmesine yakın labne ilave edilir, piştikten sonra kremanın bir miktarı kekin
arasına geri kalanı kekin üzerine yayılır. Biraz soğuduktan sonra kakao
serpilir.
Not: 1-Servise sunmadan bir gün öncesinde yayılması tavsiye edilir
( tiramisunun lezzetinin tam olarak oturması için)
2- Damak tadınıza göre
nescafe karışımının içerisine 2 çorba kaşığı baileys ya da 1 çorba kaşığı konyak konulabilir.
Afiyetle yenir!
Yeniden buluşuncaya dek dostça
kalın!21 Ağustos 2013
Peynirli Ekmek
Sevgili dostlarım yeniden merhaba, affınıza sığınarak bu kadar kolay bir tarifi paylaşıyorum, aramızda öğrenci arkadaşlarımız olabileceğini düşündüm açıkçası!
Hemen tarife geçiyorum!
Malzemeler:
100 gr beyaz peynir
1 tatlı kaşığı margarin
1 kırmızı biber
3-4 tane sivri biber
1 yumurta
biraz kara biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Biberler ince ince kesilir, tüm malzemeler karıştırılır, ekmeklerin üzerine sürülür. Orta dereceli fırında peynirler eriyene dek pişirilir.
Afiyetle yenir!
Mercimekli Poğaça
Tarife geçelim mi?
Pamuk Poğaça
Malzemeler (hamuru için)
1 su bard. ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bard. sıvıyağ
5 çorba kaşığı şeker (ben 2 kaşık şeker koydum)
1 çorba kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 yumurta, çöreotu
İçi için:
1 su bard. haşlanmış yeşil mercimek
2 orta boy kuru soğan
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
1- Hamur malzemeleri karıştırılır, yoğrulur, un az gelirse yavaş yavaş eklenir. Mayalanmaya bırakılır.
2- 2 soğan sıvıyağda kavrulur. Yeşil mercimek eklenir, 2-3 dk. pişirilip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
3-Poğaça şekillendirilir, 30-35 dk. kadar dinlenmeye bırakılır.
4- Üzerine yumurta sürülür, çöreotu serpilir, 180 C fırında 30-35 dk. pişirilir.
Afiyetle yenir!
Yeniden buluşuncaya dek dostça kalın!
12 Ağustos 2013
Ablam Usulü Çiğ Börek
Sevgili dostlarım merhaba! Ablamla, annemle ve yeğenimle oynadığımız
okey oyununda yenildik. Bu yüzden ablamla ben mutfağa girdik ve çiğ
börek yaptık. Ablam hamuru yoğurdu, harcı hazırladı. Ben kıyma koyup böreklerin üzerlerini kapattım, annem de bize kızartma aşamasında
yardımcı oldu kazanan taraf olduğu halde!Hepimizin eli değdiği için de çok çok lezzetli bir çiğ börek oldu, mütevazi olamayacağım, çok üzgünüm!.)))
Tarife geçelim mi?
Malzemeler (6 kişilik)
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
2 orta boy kuru soğan
500 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz (kıyma için)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı su
Kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı:
Un, tuz ve suyu bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur hazırlayın. Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ve su ekleyip karıştırın. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Yaklaşık 20 cm çapında açın. Hamurun yarısına kıymayı ince bir tabaka olacak biçimde yayın. Diğer tarafını üzerine kapatıp kenarlarını parmak uçlarınızla basstırın. Kızgın ayçiçeği yağında her iki yüzünü de kızartın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun! :)))
10 Ağustos 2013
Erikli Bomba
Sevgili dostlarım merhaba,bayramınız kutlu olsun! Umarım bayramınız keyifli geçiyordur. Biz hem dinleniyoruz hem de sevdiklerimizle birlikte oluyoruz! Bayramın birinci günü ablamlar bizdeydi, bugün de arkadaşlarla görüşeceğiz! Ben, bayram için erikli bomba yaptım. Anjelik erik kullandım, siz siz olun mürdüm eriğinden vazgeçmeyin. Benim yaptıklarım kocaman oldu, tam bir porsiyonluk.
Tarife geçelim mi?
Malzemeler
Hamuru için
250 gram margarin
1 çorba kaşıgı yogurt
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı şeker
3 su bardagı un
1 çay kaşıgı vanilya
1 adet limon rendesi
İçi için
15 adet kırmızı ve olgun erik
200 gr ceviz
üzerine
pudra şekeri
Yapılışı
1- 3 su bardagı un ve 1 paket kabartma tozu düz bir zemine elenerek alınır ve ortası hamur şeklinde açılır.
2- İçine 250 gram oda sıcaklıgında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1 çorba kaşıgı yogurt,1 adet limon rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşıgı vanilya konulur.
3-Malzemeler iyice karıştırılır.Kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edilir
. 4-Hamurdan erik büyüklügünde parçalar koparılır, çekiştirilerek açılır.
15 adet erigin çekirdeklerini çıkarılır. Eriklerin içine ceviz içi doldurulur. Elde şekillendirilen hamurla eriklerin üzerini iyice kaplanır.Tüm kurabiyeler bir tepsiye yerleştirilerek 150 derecelik fırında 25 dakika pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra üzeri pudra şekeri ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun!
*Ben, anjelik erik kullandığım için malzemeyi iki katına çıkarmak zorunda kaldım!
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
Tarife geçelim mi?
Malzemeler
Hamuru için
250 gram margarin
1 çorba kaşıgı yogurt
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı şeker
3 su bardagı un
1 çay kaşıgı vanilya
1 adet limon rendesi
İçi için
15 adet kırmızı ve olgun erik
200 gr ceviz
üzerine
pudra şekeri
Yapılışı
1- 3 su bardagı un ve 1 paket kabartma tozu düz bir zemine elenerek alınır ve ortası hamur şeklinde açılır.
2- İçine 250 gram oda sıcaklıgında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1 çorba kaşıgı yogurt,1 adet limon rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşıgı vanilya konulur.
3-Malzemeler iyice karıştırılır.Kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edilir
. 4-Hamurdan erik büyüklügünde parçalar koparılır, çekiştirilerek açılır.
15 adet erigin çekirdeklerini çıkarılır. Eriklerin içine ceviz içi doldurulur. Elde şekillendirilen hamurla eriklerin üzerini iyice kaplanır.Tüm kurabiyeler bir tepsiye yerleştirilerek 150 derecelik fırında 25 dakika pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra üzeri pudra şekeri ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun!
*Ben, anjelik erik kullandığım için malzemeyi iki katına çıkarmak zorunda kaldım!
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
Kaydol:
Yorumlar (Atom)
