Sevgili dostlarım yeniden merhaba! Annemin, Aytül
ablamın tirasimularını yedim. Ama Güldal ablamın tiramisusunu yemek yeni nasip oldu! Ablalarım
ve annem oldukları için söylemiyorum ama üçünün de yaptığı enfesti! İlk
fırsatta benim yaptığımı da yemek istediklerini belirttiler! İnşallah
yapacağım! Şimdi size tiramisu tarifini vereceğim. Aslında yıllar önce blogumda
annemin yaptığı tiramisunun tarifini
yayımlamıştım ama resimler çok bulanık çıkmıştı. O nedenle yeniden sizlerle paylaşmaya karar verdim! Çok uzattım evettt, tarifini
veriyorummm!
Malzemeler:
1 adet kakaolu kek tabanı
1 paket labne peyniri
½ kg süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 kupa nescafe (keki
ıslatmak için, 4 kesme şeker ile
tatlandırılmış)
3 çorba kaşığı un
Üzeri için kakao
Yapılışı:
Kekin iki ayrı parçası bir kupa
nescafe ile eşit miktarda ıslatılır, bir kenarda bekletilir. Ayrı bir kapta
yumurta sarısı ile süt çırpılır, tencereye un ve toz şekeri koyup karıştırılır,
üzerine yumurta karışımlı süt ilave edilir, ağır ateşte krema pişirilir,
inmesine yakın labne ilave edilir, piştikten sonra kremanın bir miktarı kekin
arasına geri kalanı kekin üzerine yayılır. Biraz soğuduktan sonra kakao
serpilir.
Not: 1-Servise sunmadan bir gün öncesinde yayılması tavsiye edilir
( tiramisunun lezzetinin tam olarak oturması için)
2- Damak tadınıza göre
nescafe karışımının içerisine 2 çorba kaşığı baileys ya da 1 çorba kaşığı konyak konulabilir.
Afiyetle yenir!
Yeniden buluşuncaya dek dostça
kalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder