Sevgili dostlarım yeniden merhaba! Nasılsınız, umarım
iyisinizdir! Ben Uzunköprü’ye bir heyecanla döndüm bu yüzden hem seviniyorum hem de üzülüyorum! Bayram
tatiline kadar annem dışında tüm sevdiklerimi İstanbul’da bırakıp gideceğim!
Hele Aytül ablam bayram tatilinde de burada olmayacak, eşiyle tatile
çıkacaklar! Ve onu belki de sömestr tatiline dek göremeyeceğim! Öbür yandan
evimi de, okulumu da çok özledim!
Annemden rica ettim, beni kırmadı ve lazanya yaptı!
Sağolasın anneciğim! Bana da tarifini
yazıp sizlerle paylaşmak düştü!Artık
lazanya tarifine geçelim mi?
LAZANYA (4
kişilik)
MALZEMELER:
½ kg. kıyma
1 paket lazanya
2 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı salça
1 çay bard. sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı un
200 gr taze kaşar ya da dil peyniri
1 büyük boy domates
2 sivri biber
1 su bardağı süt
½ su bardağı su
Yapılışı:
1-1 paket lazanya
üç partide olmak üzere bir miktar tuzlu ve 1 kaşık sıvıyağ eklenmiş suda haşlanır.
2-Soğuk suyun
içine konulur (yapışmaması için)
3- Kıyma harcı için: Soğanlar
kavrulur, kıyma eklenir. Birlikte kavrulur. Daha sonra domates ve sivri biber
eklenir. En son salça, karabiber, tuz konur. İyice kavrulunca bir kenarda
bekletilir.
4-Beşamel sos için: Bir tencereye un, sıvıyağ konur, un
kavrulunca süt ve su eklenir, tuz karabiber de konur, sürekli karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı beşamel sosa eklenir.
Kaşar peyniri eriyince ocak kapatılır!
5-Yağlanmış dikdörtgen
bir seramik kaba ya da borcama lazanyalar dizilir, ilk kat bitince fırça ile
beşamel sos sürülür,ikinci kata yine aynı işlem uygulanır. Üç kat bir miktar kıyma harcı konur. Sonra tekrar lazanyalar
dizilir, beşamel sos sürülür,son üçüncü kat kıyma harcı yeniden konur. Kalan
lazanyalar her kata beşamel sos sürülecek biçimde yerleştirilir. En üst kata
yine beşamel sos sürülür. Ardından kalan rendelenmiş kaşar peynir konur. Borcam ya da seramik kap fırına sürülür. Orta
ısılı fırında yaklaşık 40 dk. pişirilir.
Not: Lazanyanızın kalın olmasını istemiyorsanız kutunun 2/3'ünü kullanabilirsiniz!
Not: Lazanyanızın kalın olmasını istemiyorsanız kutunun 2/3'ünü kullanabilirsiniz!
Ve afiyetle yenir! Dostça kalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder