Merhaba dostlarım! Bugün yine bir tarifle karşınızdayım! Hem pratik hem de çok leziz! Malezemelere geçiyorum!
Malzemeler:
1 kg kereviz
1 su bard. iri dövülmüş ceviz
1 ekşi elma
150 gr süzme yoğurt
1 kahve fincanı mayonez
1 kahve fincanı sızma yağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı pulbiber
yeterince tuz
Yapılışı: Kerevizler
soyulur, rendelenir, yarım limon ile kaynar suyun içine atılır. 2-3
dk. haşlanıp delikli kepçe ile çıkarılır, hafif soğuması beklenir. El
ile iyice sıkılarak çukur kaba alınır. Üstüne kabukları soyulmuş ekşi
elma rendelenir. Yoğurt, mayonez, tuz ve sızma yağ eklenir. İyice
karıştırılıp bir servis tabağına alınır. Küçük bir kaba sıvı yağ konur,
pul biber eklenir. Ocakta bir iki döndürülür. Sonra kerevizin üstüne
dökülür.
Afiyetle yenir!
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
2 yorum:
KIŞ GELDİMİ MUTLAKA YAPILIR:))
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ
Sevgili Hande çok teşekkür ederim! Sevgiler!
Yorum Gönder