yaşamlarında yeni bir dönemece giren,
üç nesilden üç farklı kadının,
duygu kokan hikâyeleri...
Kaderin size gülmediğini düşünüyorsanız, birilerinden yardım beklemek yerine iç sesinizi dinlemenin vakti gelmiş demektir.
Bu
konuda hâlâ şüpheleriniz varsa, her şeyi geride bırakıp uzun bir
yolculuğa çıkan üç nesilden üç farklı kadının ilham veren hikâyelerine
kulak verin.
Çiçeklerimi Rüzgâra Verdim, gönüllerde özel bir yeri
olan ilk aşkları, tebessümle hatırlanan ilişkileri ve gençliğin saflığa
bürünmüş heyecanlarını, kısaca hayatın desenini yüreklere işleyen bir
roman.
En iyi intikam yaşamaktır...
Yıllardır çoksatanlar listelerinden inmeyen Debbie Macomber, seriye yüreklerinizi ısıtacak bir kitap daha ekliyor.
Publishers Weekly
Harika
karakterlerden oluşan Çiçeklerimi Rüzgâra Verdim kitabının sonunu
tahmin ettiğinizi sanabilirsiniz. Fakat romanı bitirdiğinizde
yanıldığınızı göreceksiniz. Macomber işini biliyor,
her zamanki gibi.
Womans Day
Çiçeklerimi
Rüzgâra Verdim, sorularına cevap arayan üç kadının muhteşem hikâyesi.
Macomberdan beklediğimiz mizah ve romantizm bu kitapta oldukça baskın,
hem de ilginç bir yolculuk eşliğinde...
Lesas Book Critiques
23 Eylül 2013
20 Eylül 2013
Waffle
Sevgili dostlarım merhaba! Rutin doktor kontrolü nedeniyle dün akşam İstanbul'a geldim. Bugün doktoruma gittim, döndüm. Annemle birlikte Güldal ablama geldik, çayımızı içtik. Sevgili ablacığım, bana daha önceden söz verdiği üzere enfessss waffle'sinden yaptı. Enfesss ötesi waffle'yi afiyetle götürdük! Oburluğum tuttu!
Ablam, waffle makinesi almıştı, arada bir yapıyor, çok ta iyi ediyor, sağolsun! Ben, İstanbul'a geldiğim için pek mutluyum! Sizlerin de keyfi yerindedir umarım!
Tarife geçiyorum!
Malzemeler (4 kişilik) :
1/2 kg süt
1 yumurta
50 gr tereyağ
125 gr pudra şekeri
300 gr un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Önce yumurta ile pudra şekeri çırpılır. Azar azar süt eklenir. Tereyağı eritilir. Un, kabartma tozu, vanilya eklenir. Çırpılmaya devam edilir. Waffle makinesi varsa birer kepçe dökülerek pişirilir.
Afiyetle yenir!
*Hamiş neymiş? En kısa zamanda bir waffle makinesi edinilmeliymiş! :)))
Dostlarım, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın!
14 Eylül 2013
Can Dostum
Köpekler hakkında bir roman, insan hayatının en derin meselesi olan "Neden buradayız?" sorusuna cevap verebilir mi?
Can Dostum, bir köpeğin birkaç farklı yaşam boyunca varlığının amacının peşinde koşmasının hikâyesi... 2006da Ulusal Köşe Yazarları Derneğinden En İyi Mizah dalında ödül alan ve 2011de YILIN KÖŞE YAZARI seçilen W. Bruce Cameronın bu iç açıcı ve komik romanı, bir köpeğin pek çok hayatının duygusal ve eğlenceli hikâyesi olmakla kalmıyor, aynı zamanda insan ilişkilerine ve insanla en iyi dostu arasındaki kopmaz bağa köpeğin bakış açısından bir yorum getiriyor.
"Muhteşem bir kitap. Hem güldüm hem gözyaşlarına boğuldum..."
Alice Walker, Pulitzer ödüllü yazar
"Hayatında bir köpeği sevmiş olan herkes, bu bilgelik dolu, dokunaklı ve çok eğlenceli kitabı okumalı."
Dr. Marty Becker, Good Morning America
"Elimden bırakamadım. Bitirdiğimde, kısa süre önce ölmüş olan köpeğimin bu kitap aracılığıyla benimle konuştuğu hissine kapıldım."
Dina Zaphiris, Animal Planet
"Bir köpeğin komik, büyüleyici ve kesinlikle inandırıcı birkaç hayatının hikâyesi olan bu kitap, reenkarnasyonun olduğuna ve yazar W. Bruce Cameronın bundan önceki hayatında bir köpek olduğuna ikna etti beni. Başka türlü, dört patili bakış açısından hayatı, sevgiyi ve sadakati bu kadar dokunaklı bir biçimde nasıl anlatabilirdi ki?"
Victoria Moran
8 Eylül 2013
Bu Sevgidir
Onun güzelliğini herkes görüyorsa o bence az
güzeldir.
Herkes biliyorsa o bence hiç güzel değildir.
Onun güzelliğini yalnız ben görüyorsam bu sevgidir.
Yalnız ben biliyorsam bu aşktır.
Hiç kimse görmüyorsa bu yalnızlıktır.
Herkes biliyorsa o bence hiç güzel değildir.
Onun güzelliğini yalnız ben görüyorsam bu sevgidir.
Yalnız ben biliyorsam bu aşktır.
Hiç kimse görmüyorsa bu yalnızlıktır.
4 Eylül 2013
Patates Püresi ve Fırında Tavuk
Merhaba dostlarım! Aytülcüm ve ben Güldal ablamızın yaptığı patates püresine bayılırız! Biz de yaparız aslında ama onun ki bir başka olur! Kendisinden rica ettim, beni kırmadı ve yaptı, sağolsun!
Tarife geçelim mi? Önce patates püresinin hemen ardından fırında tavuğun tarifini vereceğim!Tarifi bizler çok iyi biliyoruz ama yine öğrenciler, bekar baylar ve bayanlar için vermekte yarar var!
Patates Püresi
Malzemeler:
4-5 patates
1 su bard. süt (patatesin cinsine göre süt ölçüsü değişebilir)
2-3 çorba kaşığı krema (arzuya göre)
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı margarin
2 kibrit kutusu kaşar peyniri
Yapılışı:
Patatesler haşlanır. Püre haline getirilirken süt ve margarin eklenir. Ardından diğer malzemeler eklenir. Kaşar peyniri eridikten sonra altı kapatılır. Servise hazır hale gelir.
Soslu Tavuk (4 kişilik)
Malzemeler:
4 tane tavuk buttu
2 çorba kaşığı domates salçası
2 irice diş sarımsak
1/2 çorba kaşığı kekik
Biraz pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı krema
Yapılışı:
Sos önceden hazırlanır, tavuk eklenir. Bir kaç saat soslu tavuk bekletilir. Fırın poşetine konup yaklaşık bir saat pişirilir (180 C).
Afiyetle yenir!
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
28 Ağustos 2013
LAZANYA
Sevgili dostlarım yeniden merhaba! Nasılsınız, umarım
iyisinizdir! Ben Uzunköprü’ye bir heyecanla döndüm bu yüzden hem seviniyorum hem de üzülüyorum! Bayram
tatiline kadar annem dışında tüm sevdiklerimi İstanbul’da bırakıp gideceğim!
Hele Aytül ablam bayram tatilinde de burada olmayacak, eşiyle tatile
çıkacaklar! Ve onu belki de sömestr tatiline dek göremeyeceğim! Öbür yandan
evimi de, okulumu da çok özledim!
Annemden rica ettim, beni kırmadı ve lazanya yaptı!
Sağolasın anneciğim! Bana da tarifini
yazıp sizlerle paylaşmak düştü!Artık
lazanya tarifine geçelim mi?
LAZANYA (4
kişilik)
MALZEMELER:
½ kg. kıyma
1 paket lazanya
2 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı salça
1 çay bard. sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı un
200 gr taze kaşar ya da dil peyniri
1 büyük boy domates
2 sivri biber
1 su bardağı süt
½ su bardağı su
Yapılışı:
1-1 paket lazanya
üç partide olmak üzere bir miktar tuzlu ve 1 kaşık sıvıyağ eklenmiş suda haşlanır.
2-Soğuk suyun
içine konulur (yapışmaması için)
3- Kıyma harcı için: Soğanlar
kavrulur, kıyma eklenir. Birlikte kavrulur. Daha sonra domates ve sivri biber
eklenir. En son salça, karabiber, tuz konur. İyice kavrulunca bir kenarda
bekletilir.
4-Beşamel sos için: Bir tencereye un, sıvıyağ konur, un
kavrulunca süt ve su eklenir, tuz karabiber de konur, sürekli karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı beşamel sosa eklenir.
Kaşar peyniri eriyince ocak kapatılır!
5-Yağlanmış dikdörtgen
bir seramik kaba ya da borcama lazanyalar dizilir, ilk kat bitince fırça ile
beşamel sos sürülür,ikinci kata yine aynı işlem uygulanır. Üç kat bir miktar kıyma harcı konur. Sonra tekrar lazanyalar
dizilir, beşamel sos sürülür,son üçüncü kat kıyma harcı yeniden konur. Kalan
lazanyalar her kata beşamel sos sürülecek biçimde yerleştirilir. En üst kata
yine beşamel sos sürülür. Ardından kalan rendelenmiş kaşar peynir konur. Borcam ya da seramik kap fırına sürülür. Orta
ısılı fırında yaklaşık 40 dk. pişirilir.
Not: Lazanyanızın kalın olmasını istemiyorsanız kutunun 2/3'ünü kullanabilirsiniz!
Not: Lazanyanızın kalın olmasını istemiyorsanız kutunun 2/3'ünü kullanabilirsiniz!
Ve afiyetle yenir! Dostça kalın!
26 Ağustos 2013
TİRAMİSU
Sevgili dostlarım yeniden merhaba! Annemin, Aytül
ablamın tirasimularını yedim. Ama Güldal ablamın tiramisusunu yemek yeni nasip oldu! Ablalarım
ve annem oldukları için söylemiyorum ama üçünün de yaptığı enfesti! İlk
fırsatta benim yaptığımı da yemek istediklerini belirttiler! İnşallah
yapacağım! Şimdi size tiramisu tarifini vereceğim. Aslında yıllar önce blogumda
annemin yaptığı tiramisunun tarifini
yayımlamıştım ama resimler çok bulanık çıkmıştı. O nedenle yeniden sizlerle paylaşmaya karar verdim! Çok uzattım evettt, tarifini
veriyorummm!
Malzemeler:
1 adet kakaolu kek tabanı
1 paket labne peyniri
½ kg süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 kupa nescafe (keki
ıslatmak için, 4 kesme şeker ile
tatlandırılmış)
3 çorba kaşığı un
Üzeri için kakao
Yapılışı:
Kekin iki ayrı parçası bir kupa
nescafe ile eşit miktarda ıslatılır, bir kenarda bekletilir. Ayrı bir kapta
yumurta sarısı ile süt çırpılır, tencereye un ve toz şekeri koyup karıştırılır,
üzerine yumurta karışımlı süt ilave edilir, ağır ateşte krema pişirilir,
inmesine yakın labne ilave edilir, piştikten sonra kremanın bir miktarı kekin
arasına geri kalanı kekin üzerine yayılır. Biraz soğuduktan sonra kakao
serpilir.
Not: 1-Servise sunmadan bir gün öncesinde yayılması tavsiye edilir
( tiramisunun lezzetinin tam olarak oturması için)
2- Damak tadınıza göre
nescafe karışımının içerisine 2 çorba kaşığı baileys ya da 1 çorba kaşığı konyak konulabilir.
Afiyetle yenir!
Yeniden buluşuncaya dek dostça
kalın!
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)