20 Eylül 2013

Waffle


Sevgili dostlarım merhaba! Rutin doktor kontrolü nedeniyle dün akşam İstanbul'a geldim. Bugün doktoruma gittim, döndüm. Annemle birlikte Güldal ablama geldik, çayımızı içtik. Sevgili ablacığım, bana daha önceden söz verdiği üzere enfessss waffle'sinden yaptı. Enfesss ötesi waffle'yi afiyetle götürdük! Oburluğum tuttu!
Ablam, waffle makinesi almıştı, arada bir yapıyor, çok ta iyi ediyor, sağolsun! Ben, İstanbul'a geldiğim için pek mutluyum! Sizlerin de keyfi yerindedir umarım!
Tarife geçiyorum!

Malzemeler (4 kişilik) :
1/2 kg süt
1 yumurta
50 gr tereyağ
125 gr pudra şekeri
300 gr un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
Önce yumurta ile pudra şekeri çırpılır. Azar azar süt eklenir. Tereyağı eritilir. Un, kabartma tozu, vanilya eklenir. Çırpılmaya devam edilir. Waffle makinesi varsa birer kepçe dökülerek pişirilir.
Afiyetle yenir!

*Hamiş neymiş? En kısa zamanda bir waffle makinesi edinilmeliymiş! :)))

Dostlarım, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın!








14 Eylül 2013

Can Dostum


Köpekler hakkında bir roman, insan hayatının en derin meselesi olan "Neden buradayız?" sorusuna cevap verebilir mi?

Can Dostum, bir köpeğin birkaç farklı yaşam boyunca varlığının amacının peşinde koşmasının hikâyesi... 2006da Ulusal Köşe Yazarları Derneğinden En İyi Mizah dalında ödül alan ve 2011de YILIN KÖŞE YAZARI seçilen W. Bruce Cameronın bu iç açıcı ve komik romanı, bir köpeğin pek çok hayatının duygusal ve eğlenceli hikâyesi olmakla kalmıyor, aynı zamanda insan ilişkilerine ve insanla en iyi dostu arasındaki kopmaz bağa köpeğin bakış açısından bir yorum getiriyor.

"Muhteşem bir kitap. Hem güldüm hem gözyaşlarına boğuldum..."
Alice Walker, Pulitzer ödüllü yazar

"Hayatında bir köpeği sevmiş olan herkes, bu bilgelik dolu, dokunaklı ve çok eğlenceli kitabı okumalı."
Dr. Marty Becker, Good Morning America

"Elimden bırakamadım. Bitirdiğimde, kısa süre önce ölmüş olan köpeğimin bu kitap aracılığıyla benimle konuştuğu hissine kapıldım."
Dina Zaphiris, Animal Planet

"Bir köpeğin komik, büyüleyici ve kesinlikle inandırıcı birkaç hayatının hikâyesi olan bu kitap, reenkarnasyonun olduğuna ve yazar W. Bruce Cameronın bundan önceki hayatında bir köpek olduğuna ikna etti beni. Başka türlü, dört patili bakış açısından hayatı, sevgiyi ve sadakati bu kadar dokunaklı bir biçimde nasıl anlatabilirdi ki?"
Victoria Moran


8 Eylül 2013

Bu Sevgidir

 
Onun güzelliğini herkes görüyorsa o bence az güzeldir.
Herkes biliyorsa o bence hiç güzel değildir.
Onun güzelliğini yalnız ben görüyorsam bu sevgidir.
Yalnız ben biliyorsam bu aşktır.
Hiç kimse görmüyorsa bu yalnızlıktır.

Özdemir ASAF

4 Eylül 2013

Patates Püresi ve Fırında Tavuk


Merhaba dostlarım! Aytülcüm ve ben Güldal ablamızın yaptığı patates püresine bayılırız! Biz de yaparız aslında ama onun ki bir başka olur! Kendisinden rica ettim, beni kırmadı ve yaptı, sağolsun!
Tarife geçelim mi? Önce patates püresinin hemen ardından fırında tavuğun tarifini vereceğim!Tarifi bizler çok iyi biliyoruz ama yine öğrenciler, bekar baylar ve bayanlar için vermekte yarar var!

Patates Püresi

Malzemeler:
4-5 patates
1 su bard. süt (patatesin cinsine göre süt ölçüsü değişebilir)

 2-3 çorba kaşığı krema (arzuya göre)
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı margarin
2 kibrit kutusu kaşar peyniri

Yapılışı:
Patatesler haşlanır. Püre haline getirilirken süt ve margarin eklenir. Ardından diğer malzemeler eklenir. Kaşar peyniri eridikten sonra altı kapatılır. Servise hazır hale gelir.

Soslu Tavuk (4 kişilik)

Malzemeler:
4 tane tavuk buttu
2 çorba kaşığı domates salçası
2 irice diş sarımsak
1/2 çorba kaşığı kekik
Biraz pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı krema

Yapılışı:
Sos önceden hazırlanır, tavuk eklenir. Bir kaç saat soslu tavuk bekletilir. Fırın poşetine konup yaklaşık bir saat pişirilir (180 C).
Afiyetle yenir!

Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
















28 Ağustos 2013

LAZANYA




Sevgili dostlarım yeniden merhaba! Nasılsınız, umarım iyisinizdir! Ben Uzunköprü’ye bir heyecanla döndüm bu yüzden  hem seviniyorum hem de üzülüyorum! Bayram tatiline kadar annem dışında tüm sevdiklerimi İstanbul’da bırakıp gideceğim! Hele Aytül ablam bayram tatilinde de burada olmayacak, eşiyle tatile çıkacaklar! Ve onu belki de sömestr tatiline dek göremeyeceğim! Öbür yandan evimi de, okulumu da çok özledim!
Annemden rica ettim, beni kırmadı ve lazanya yaptı! Sağolasın anneciğim!  Bana da tarifini yazıp sizlerle paylaşmak düştü!Artık  lazanya tarifine geçelim mi?
LAZANYA (4 kişilik)
MALZEMELER:
½  kg. kıyma
1 paket lazanya
2 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı salça
1 çay bard. sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
3  çorba kaşığı un
200 gr taze kaşar ya da dil peyniri
1 büyük boy domates
2 sivri biber
1 su bardağı süt
½  su bardağı su
Yapılışı:
1-1 paket lazanya üç partide olmak üzere bir miktar tuzlu ve 1 kaşık sıvıyağ eklenmiş suda  haşlanır.
2-Soğuk suyun içine konulur  (yapışmaması için)
3- Kıyma harcı için: Soğanlar kavrulur, kıyma eklenir. Birlikte kavrulur. Daha sonra domates ve sivri biber eklenir. En son salça, karabiber, tuz konur. İyice kavrulunca bir kenarda bekletilir.
4-Beşamel sos için:  Bir tencereye un, sıvıyağ konur, un kavrulunca süt ve su eklenir, tuz karabiber de konur, sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı beşamel sosa eklenir. Kaşar peyniri eriyince ocak kapatılır!
5-Yağlanmış dikdörtgen bir seramik kaba ya da borcama lazanyalar dizilir, ilk kat bitince fırça ile beşamel sos sürülür,ikinci kata yine aynı işlem uygulanır. Üç kat bir miktar kıyma harcı konur. Sonra tekrar lazanyalar dizilir, beşamel sos sürülür,son  üçüncü  kat kıyma harcı yeniden konur. Kalan lazanyalar her kata beşamel sos sürülecek biçimde yerleştirilir. En üst kata yine beşamel sos sürülür. Ardından kalan rendelenmiş kaşar peynir konur.  Borcam ya da seramik kap fırına sürülür. Orta ısılı fırında yaklaşık 40 dk. pişirilir.

Not: Lazanyanızın kalın olmasını istemiyorsanız kutunun 2/3'ünü kullanabilirsiniz!

Ve  afiyetle yenir! Dostça kalın!

26 Ağustos 2013

TİRAMİSU





Sevgili dostlarım yeniden merhaba! Annemin, Aytül ablamın  tirasimularını yedim.  Ama Güldal ablamın  tiramisusunu yemek yeni nasip oldu! Ablalarım ve annem oldukları için söylemiyorum ama üçünün de yaptığı enfesti! İlk fırsatta benim yaptığımı da yemek istediklerini belirttiler! İnşallah yapacağım! Şimdi size tiramisu tarifini vereceğim. Aslında yıllar önce blogumda annemin yaptığı tiramisunun  tarifini yayımlamıştım ama resimler çok bulanık çıkmıştı. O nedenle yeniden  sizlerle paylaşmaya  karar verdim! Çok uzattım evettt, tarifini veriyorummm!
Malzemeler:
1 adet kakaolu  kek tabanı
1 paket labne peyniri
½ kg süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 kupa nescafe (keki  ıslatmak için,  4 kesme şeker ile tatlandırılmış)
3 çorba kaşığı un
Üzeri için kakao
Yapılışı:
Kekin iki ayrı parçası bir kupa nescafe ile eşit miktarda ıslatılır, bir kenarda bekletilir. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile süt çırpılır, tencereye un ve toz şekeri koyup karıştırılır, üzerine yumurta karışımlı süt ilave edilir, ağır ateşte krema pişirilir, inmesine yakın labne ilave edilir, piştikten sonra kremanın bir miktarı kekin arasına geri kalanı kekin üzerine yayılır. Biraz soğuduktan sonra kakao serpilir.
Not: 1-Servise sunmadan bir gün öncesinde yayılması tavsiye edilir ( tiramisunun lezzetinin tam olarak oturması için)
2- Damak tadınıza göre  nescafe karışımının içerisine 2 çorba kaşığı baileys  ya da 1 çorba kaşığı konyak konulabilir.
Afiyetle yenir!
Yeniden buluşuncaya dek dostça kalın!

21 Ağustos 2013

Peynirli Ekmek


Sevgili dostlarım yeniden merhaba, affınıza sığınarak bu kadar kolay  bir tarifi paylaşıyorum, aramızda öğrenci arkadaşlarımız olabileceğini düşündüm açıkçası!
Hemen tarife geçiyorum!

Malzemeler:
100 gr beyaz peynir
1 tatlı kaşığı margarin
1 kırmızı biber
3-4 tane sivri biber
1 yumurta
biraz kara biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Biberler ince ince kesilir, tüm malzemeler karıştırılır, ekmeklerin üzerine sürülür. Orta dereceli fırında peynirler eriyene dek pişirilir.

Afiyetle yenir!