25 tane turunç
2 litre su
1 bardak turunç suyu
1 kg toz şeker
5-6 adet karanfil
Yapılışı: Turunçlar yıkanır, rendenin ince kısmıyla kabuklar çok hafif rendelenir (acısı gitsin diye). Sonra turunçlar portakal gibi soyulur. Her bir kabuğun içindeki beyazlığın fazlası alınır. Kabuklar tek tek sıkı bir rulo haline getirilerek kolye gibi iplere dizilir. Yayvan bir tencerede 20 dk. kadar haşlanır. Oradan hemen soğuk su dolu kaba aktarılır. 3 gün boyunca sabah-öğle-akşam suyu değiştirilir. Artık sarı su çok açık bir renk alır. 4. gün şekerle su kaynatılır. Kaynayan şerbetin içine turunçlar atılır. 1 bardak turunç suyu ve karanfiller eklenir. Reçel iki saat kısık ateşte pişirilir. Turunçlar şeffaflaşınca 1/2 limon sıkılıp eklenir. 15 dk. sonra ocak kapatılır. Hafif ılınınca ipler kesilerek çıkartılır ve kavanozlara doldurulur. Afiyetle yenir.
Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın dostlarım!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder