3 Nisan 2014

Arşivden Tiramisu



Sevgili dostlarım yeniden merhaba! Güldal ablamın yaptığı tiramisunun tarifini yeniden veriyorum. Çünkü artık 
sıklıkla kitap tanıtımına yer veriyorum. Mutfağı boşladım. Bu nedenle arşivden tarife yer veriyorum!

Malzemeler:
1 adet kakaolu  kek tabanı
1 paket labne peyniri
½ kg süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 kupa nescafe (keki  ıslatmak için,  4 kesme şeker ile tatlandırılmış)
3 çorba kaşığı un
Üzeri için kakao
Yapılışı:
Kekin iki ayrı parçası bir kupa nescafe ile eşit miktarda ıslatılır, bir kenarda bekletilir. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile süt çırpılır, tencereye un ve toz şekeri koyup karıştırılır, üzerine yumurta karışımlı süt ilave edilir, ağır ateşte krema pişirilir, inmesine yakın labne ilave edilir, piştikten sonra kremanın bir miktarı kekin arasına geri kalanı kekin üzerine yayılır. Biraz soğuduktan sonra kakao serpilir.
Not: 1-Servise sunmadan bir gün öncesinde yayılması tavsiye edilir ( tiramisunun lezzetinin tam olarak oturması için)
2- Damak tadınıza göre  nescafe karışımının içerisine 2 çorba kaşığı baileys  ya da 1 çorba kaşığı konyak konulabilir.
Afiyetle yenir!
Yeniden buluşuncaya dek sevgiyle kalın!

Hiç yorum yok: