Blogumu yeni oluşturduğum yıllarda arkadaşım için uyguladığımız bir tarifti. Ve resmini de arkadaşım çekmişti. Bu hafta sonu yenidden yaptık ama resmi istediğim gibi olmadı. Bu nedenle yıllar önce çekilen resmimizi kullanıyorum! Tarifini de yeniden veriyorum!
2 küçük çay bardağı irmik,
1 demet maydanoz,
1 çorba kaşığı salça,
4-5 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çorba kaşığı salça,
4-5 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
1 çay kaşığı karabiber,
Yapılışı:
1- Bulgur sıcak suyla yıkanır (esmer köy bulguru olduğu için sıcak suda bekletmeye gerek yok, yalnızca ılık su ile yıkanır).
2- Bulgura tuz, karabiber, irmik ve un eklenir.
3- Eller sık sık ıslatılarak minik minik köfteler yapılır (ekşili köfte boyutlarında).
4- Köfteler kaynayan suyun içine atılır. Köfteler yüzeye çıktığı an haşlanmış demektir, delikli kepçe ile servis tabağına alınır.
5- Diğer taraftan başka bir kapta, rendelenen sarımsak sıvıyağ ile hafifçe karıştırılır, üzerine salça ilave edilir. 1 Tutam tuz, ve 1 tatlı kaşığı pulbiber konulur, karıştırılır.
6- Hazırlanan sos köftelerin üzerine dökülür, karıştırılarak yedirilir.
7- Son olarak ince ince kıyılmış maydanozlar köftelerin üzerine serpiştirilir.
Servis edilir.
Afiyetle Yenir!
Yeniden buluşuncaya dek sevgiyle kalın dostlarım!
2 yorum:
Eski resimlerdeki dogalligin yeri baska. Sevgiler
Nesrin
Nesrin hanım, çok çok teşekkürler! Sevgiyle kalın!
Yorum Gönder