En
kısa zamanda çilekli cheseecake tarifiyle burada olacağım dostlarım!
Bizim işler çok yoğun, Pazartesi günü sergimiz, 31'inde de şenliğimiz
var! Onları atlatırsak zaten bir hafta sonrasında da okullar kapanıyor!
Gerekli Malzeme
1,5 paket yulaflı bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağ
150 gr labne peyniri
300 gr çırpılmış krem şanti
2 yumurta sarısı
2 paket tart jölesi
80 gr toz şeker
200 gr beyaz üzüm (çilek, kivi, vb,...)
Yapılışı:
4- Yumurta sarıları ayrı bir kapta toz şekerle çırpılarak kabartılır. Diğer karışım eklenip yedirilir. Tart jölesi, iki çay bardağı su konularak kaynatılır. Ilınınca karışıma eklenip hızlıca karıştırılır. Bisküvinin üzerine yayılır. Derin dondurucuda 2 saat bekletilir.
100 gr eritilmiş tereyağ
150 gr labne peyniri
300 gr çırpılmış krem şanti
2 yumurta sarısı
2 paket tart jölesi
80 gr toz şeker
200 gr beyaz üzüm (çilek, kivi, vb,...)
Yapılışı:
1- Bisküviler, rondoya konur, toz haline getirilir.
2- Margarin eritilir, toz haline getirilmiş
bisküvilere yedirilir. Bisküviler, 18-20 cm çapında bir kelepçeli kalıbın
tabanına sıkıca yayılır. 30 dk. boyunca buzdolabında tutulur.
3- Labne peyniri bir kaba alınır, mikser ile
çırpılır. Çırpılmış krem şanti eklenip çırpılarak peynire yedirilir.4- Yumurta sarıları ayrı bir kapta toz şekerle çırpılarak kabartılır. Diğer karışım eklenip yedirilir. Tart jölesi, iki çay bardağı su konularak kaynatılır. Ilınınca karışıma eklenip hızlıca karıştırılır. Bisküvinin üzerine yayılır. Derin dondurucuda 2 saat bekletilir.
4- Servisten yarım saat kadar önce buzluktan
çıkarılır. Kek, çember kalıptan çıkarılacak kadar çözüldükten sonra
kalıptan
dikkatlice çıkarılır, servis tabağına alınır, üzeri dilediğiniz şekilde
çikolata sos ya da meyvelerle süslenir. Üçgen dilimler halinde kesilip
soğuk
olarak servis edilir.
Afiyet olsun!
İlk fırsatta görüşmek dileğiyle dostça kalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder