8 Ağustos 2021

Bir Hayal Yeter


 The New York Times çoksatan yazarı Debbie Macomber’dan yürek ısıtan bir roman daha... “Noel romanlarının resmi yazarı” olarak anılan Macomber, en iyi bildiği şeyi yapmaya, sevginin ve ilişkilerin gücünü okurlarına anlatmaya devam ediyor. Noel zamanının ve yılbaşının yeni şanslar için en uygun atmosfer ve metafor olduğunu vurgulayan yazar, “taze başlangıçlar” temasıyla bir araya gelen serinin dördüncü ve son kitabıyla karşımızda...

Kardeşi için yaptığı fedakârlık, Shay Benson için demir parmaklıkların ardına düşmek demekti. Hapishaneden çıktığında yeni bir hayata sahip olabilmek için pek umudu yoktu. Ta ki Peder Drew Douglas ile tanışana dek... Shay, eski bir mahkûm olarak toplumun önyargılarını kırabileceğine inanmaya başlıyor; Drew, eşini kaybettikten sonra yeniden sevebileceğine... Shay ve Drew’nun yolları sadece kesişmiyor, birlikte hayatlarını anlamlı bir özgürleşme hikâyesine dönüştürüyorlar. Hayata tutunmak için bir hayalin yetebileceğini kanıtlıyorlar.

Bir Hayal Yeter, kendi “yeni başlangıçları” için emek veren iki kişinin hikâyesi. Yaşama sıkı sıkıya bağlanmak için ihtiyacımız olan iki temel değeri, inancı ve aşkı, hayatın gerçekleri üzerinden okuyucuyla buluşturan bir Debbie Macomber romanı.

“Duygusal, romantik ve ilham verici, romantik kurgunun usta ismi Macomber’ın son romanı mutlaka okunmalı! Shay’in yolculuğu cesaretle dolu ve hikâyesinde okuyan herkes için bir şeyler var.”
RT Book Reviews

“Bir Hayal Yeter... O kadar gerçekçi ki kitap bittiğinde bunun bir kurgu olduğuna inanmak kolay değil. Öyle de olsa bu karakterlere veda etmek zor. Bu bağımsız romanın bir Hallmark filmi olmasını umacak ya da hemen devamını okumayı isteyeceksiniz. İlham verici, anlatılması zor bir hikâye... Okumanız gerek.”
The Free Lance–Star

“Debbie Macomber’ın Bir Hayal Yeter kitabı insan hoşgörüsü ve dostluk üzerine harika bir roman. Macomber, insanların ne kadar değerli olduğunu ustalıkla ispat ediyor.”
Fresh Fiction

 

(Tanıtım Bülteninden)


* Şu an'da bu kitabı büyük bir keyifle okuyorum. Yeniden görüşmek üzere.

27 Temmuz 2021

Hazan

                                                        

                                                 Hazan, sonbahar demek.

Hüzünle akraba olan bu sözcüğün bir başka anlamı özlem ve ayrılık mevsimi… bir diğeri sararıp solmuş, eski canlılığını kaybetmiş kimse.

Kimi tanımlarında kendimi bulduğum bu kelimeyi çok sevdim ve madem ben de sonbahar mevsimindeydim ömrümün,

kitabımın adını HAZAN koydum.

 

VEDA ile başlayıp UMUT- HAYAT- HÜZÜN ve HAYAL ile sürdürdüğüm otobiyografik yolculuğumu HAZAN ile noktalıyorum. Kitabın hüzün dozu aşırıya kaçmasın diye komik ve mutlu

anılarımdan da seçtim siz okurlarım için. Hayat bir döngüdür, bahar

er geç gelir ve yaza kavuşur. Benim bir kış günü yazmaya başladığım

HAZAN ile siz bir yaz günü buluşacaksınız.

Yaz mevsiminizin mutlu, huzurlu geçmesi dileğiyle

keyifli okumalar diliyorum.

 

Ayşe Kulin

 

14 Temmuz 2021

Ev Dondurması


 Merhabalar sevgili dostlarım, nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de çok iyiyiz, sıcaklarla mücadele ediyoruz. Ben, il içi atama başvurusunda bulundum, bakalım burada hangi okul çıkacak, şu an'da Çakmak köyü çıkacak gibi duruyor, hayırlısı olsun bakalım.                                                                       Ben çok eskiden limonlu, kavunlu yoğurtlu dondurmalar yapıyordum, tariflerini unuttum. İnstagram'da fitmühendisçe tarifler diye bir profil var, Canan hanım mühendis, çok sağlıklı tarifler paylaşıyor. Bu dondurma tarifini de oradan esinlenerek yaptık. O şeftalili dondurma tarifi paylaşmış. Biz de cranberry (turna yemişi) ile yaptık.  Tarifi veriyorum.

Malzemeler

300 gr kurutulmuş cranberry (turna yemişi)

900 gr süzme yoğurt (biz A101'in süzme yoğurdundan çok memnunuz)

1 silme yemek kaşığı toz şeker

1/2 çay kaşığı tarçın

Yapılışı: Cranberry'yi biraz süzme yoğurt ve toz şeker ile rondodan geçiriyoruz (craanberry'yi tek başına parçalamıyor), kalan yoğurt ve tarçın ile karıştırıyoruz. Cranberry tatlı olduğu için fazla şekere gereksinim yok. Sonra bir kaba boşaltıp dondurucuya koyuyoruz. Tadı muhteşem oldu, bayıldık, Cumartesi günü misafirimiz vardı, Bakiye abla da çok beğendi. Biz bu akşam meyve yerine dondurma yiyeceğiz. Pişmanlatmayan dondurmayı şiddetle siz dostlarıma da öneriyorum.  Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın.











10 Haziran 2021

Blogum 15 Yaşında


 Merhabalar sevgili dostlarım, bugün blogumun 15. yaş günü. Blogum ikizler burcundan, bu kadar uzun zamandır varlığımızı  sürdürmek inanılmaz. Birlikte nice nice uzun, sağlıklı, mutlu, huzurlu, keyifli paylaşımlarda bulunmak dileğiyle. En kısa sürede buluşmak dileğiyle, sevgiyle kalın. 

28 Mayıs 2021

Enginarlı Pilav

Sevgili dostlarım, merhabalar, nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de iyiyiz.. Bugün, annemin günler öncesinden yaptığı enginarlı pilav tarifini sizlerle paylaşıyorum. Tarife geçelim

Malzemeler

3 adet limonlu suda haşlanmış enginar

1 su bard. sıcak tuzlu suda 1saat bekletilmiş baldo pirinç 

1/2 demet dereotu

2 tepeleme çorba kaşığı tereyağ

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz, karabiber

1+1/2 su bard. sıcak su

Yapılışı: Haşlanan enginarların her biri 6'şar parçaya bölünür. Pirincin suyu süzülür, tereyağ ve sıvıyağ ile birlikte hafifçe kavrulur. Enginarlar son an'da içine eklenir, döndürülür. 1+1/2 su bard. sıcak su konur. Tuz, karabiber eklenir, kısık ateşte pişirilir. Pilav şöyle bir havalandırılır, dereotu eklenir ve servis tabağına alınır.

Afiyetle yenir. 

Sevgili  dostlarım en kısa sürede yeniden buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın!



















 

6 Mayıs 2021

Patatesli Börek


 Merhabalar sevgili dostlarım nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de çok iyiyiz. Uzunca bir süredir yeni bir tarif yayımlamadığım için arşivden  Güldal ablamın enfess böreğinin tarifini yayımlamaya karar verdim. Tarife geçelim mi? 

Malzemeler:

4 haşlanmış patates

½ su bardağı beyaz peynir rendelenmiş
½ su bardağı kaşar peyniri
Arzuya göre pul biber ve karabiber
3 tane yufka
1 su bard. süt
1 yumurta
½ çay bardağı ay çiçek yağı
1 ya da 2 çorba kaşığı ay çiçeği yağı
1 çay bardağı su
Çöre otu

 Yapılışı:

1- Patatesler ezilir, kaşar ve beyaz peynir karabiber, pul biber karıştırılır, iç hazır hale getirilir.
2- Ayrı bir kasede suyla ay çiçek yağı çırpılır. Yufkanın bir tanesi yayılır, yağlı ve sulu (1 ya da 2 çorba kaşığı ay çiçeği yağı, 1 çay bardağı su) karışım sürülür, üzerine ikinci  yufka konur, yine ıslatılır, üçüncü yufka konur, ıslatılır.
3- En sonunda  yufkalar 16 eşit parçaya bölünür. Patatesli karışım geniş kısımlara yayılır, sigara böreği gibi sarılır. 
4-Sonra  börekler yumurtalı, sütlü, ay çiçek yağına batırılıp çıkarılır.   
5- Yağlı kağıt konulmuş  fırın tepsisine dizilir. Üstüne çöre otu serpilir. 180 C de üstleri kızarana dek pişirilir.

Afiyetle yenir. 

Bu arada test yapılma sayıları azaldığı için vakaların azaldığı ifade ediliyor. Bu nedenle bayram sonunda kapanma süreci sona erecek, okullar açılacak gibi görünüyor. Ama bayramdan sonra herkes dönünce patlama yaşanacak tahminimce. Durum bundan ibaret. 

Yeni tariflerle yeniden görüşünceye dek dostça kalın!