Merhabalar sevgili dostlarım nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de çok iyiyiz. Uzunca bir süredir yeni bir tarif yayımlamadığım için arşivden Güldal ablamın enfess böreğinin tarifini yayımlamaya karar verdim. Tarife geçelim mi?
Malzemeler:
4 haşlanmış patates
½ su bardağı beyaz peynir rendelenmiş
½ su bardağı kaşar peyniri
Arzuya göre pul biber ve karabiber
3 tane yufka
1 su bard. süt
1 yumurta
½ çay bardağı ay çiçek yağı
1 ya da 2 çorba kaşığı ay çiçeği yağı
1 çay bardağı su
Çöre otu
Yapılışı:
1- Patatesler ezilir, kaşar ve beyaz peynir karabiber, pul biber karıştırılır, iç hazır hale getirilir.
2- Ayrı bir kasede suyla ay çiçek yağı çırpılır. Yufkanın bir tanesi yayılır, yağlı ve sulu (1 ya da 2 çorba kaşığı ay çiçeği yağı, 1 çay bardağı su) karışım sürülür, üzerine ikinci yufka konur, yine ıslatılır, üçüncü yufka konur, ıslatılır.
3- En sonunda yufkalar 16 eşit parçaya bölünür. Patatesli karışım geniş kısımlara yayılır, sigara böreği gibi sarılır.
4-Sonra börekler yumurtalı, sütlü, ay çiçek yağına batırılıp çıkarılır.
5- Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizilir. Üstüne çöre otu serpilir. 180 C de üstleri kızarana dek pişirilir.
Afiyetle yenir.
Bu arada test yapılma sayıları azaldığı için vakaların azaldığı ifade ediliyor. Bu nedenle bayram sonunda kapanma süreci sona erecek, okullar açılacak gibi görünüyor. Ama bayramdan sonra herkes dönünce patlama yaşanacak tahminimce. Durum bundan ibaret.
Yeni tariflerle yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder