10 Mayıs 2014
Kalp Asla Unutmaz
Aşk Bazen Küllerinden Doğar
Leydi Francesca Haughston aşkı aramaktan vazgeçmiş, geçimini sağlamak üzere uygun çiftlerin arasını yapmayı kendine meslek edinmiştir. Bu nedenle uzun zaman önce nişan attığı Rochford Dükü Sinclair'le bir iftira yüzünden ayrıldığını öğrenince hatasını telafi etmek için yeni yeteneklerini kullanmaya karar verir.
Francesca, Dük'le aralarında ne varsa uzun yıllar önce bittiğinden ve bu durumun tek sorumlusunun da kendisi olduğundan emindir. Sinclair'in bakışları ve onu kollarına alması ise sadece daha genç ve daha uygun bir eş için yaptığı hazırlıktan ibarettir. Ancak Francesca çok geçmeden bu aşk derslerinin ikisini de ateşe atabilecek bir tutkuya dönüşeceğini görecektir.
"Camp bir kez daha ustalığını gösterip tarihî romans hayranları kadar, modern romans severleri de cezbedecek, ateşli bir aşk hikâyesi yaratmış."
-Publishers Weekly-
(Tanıtım Bülteninden)
Ön Sipariş Tarihi: 13.05.2014
Börülce Piyazı
Sevgili dostlarım merhabalar, nasılsınız, umarım iyisinizdir. Ben, annem ve Misi üçümüz de çok iyiyiz.
Bugün sizlerle nihayet taptaze, arşivden olmayan bir tarif paylaşacağım. Yapması annemden paylaşması benden. ;)) Tarife geçiyorum.
Malzemeler
300 gr kadar haşlanmış börülce
300 gr kadar taze mantar
2 tane kırmızı biber
2-3 tane sivri biber
5-6 adet taze soğan
1 demet dereotu
Tuz,zeytinyağı
Nar ekşisi, limon, sirke
Yapılışı: Mantarlar soyulur, yarım limonla haşlanır. Daha sonra bütün malzemeler karıştırılır.
Piyazımız afiyetle yenir.Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın. İyi tatiller!
6 Mayıs 2014
Arşivden Sevgi Salatası
Yeniden merhaba dostlarım, arşivden bir etkinlik için hazırlamış olduğumuz bu salatayı bulup sizlerle paylaşmak istedim. Hemen tarife geçiyorum.
Malzemeler:
1 su bardağı yarma buğday,
1/2 kase nohut,
1 demet kuzu kulağı,
1 paket soya filizi,
1 adet kırmızı dolmalık biber,
1 çay kaşığından biraz fazla deniz tuzu,
2 çorba kaşığı nar ekşisi,
7-8 tane ceviz (ben birazını ufalttım, içine ilave ettim, 3-4 tane de üstüne
koydum.
1/2
kahve fincanı zeytinyağ (Tariş’in Olgun Ege’sini şiddetle öneririm,
salatayı elimde karıştırırken kokusu beni büyüledi resmen, salataya çok uyum sağladı. Hani kokusunda davet var derler ya, işte öyle bir şey).
Yapılışı:
1- Nohut ve buğday önceden ayrı ayrı haşlanır (Biz nohut ve kurufasulyeyi haşlanmış olarak hazırda tutarız). Soğumaya bırakılır.
2- Bütün malzemeler bir kapta karıştırılır.
3- Servis yapılacak salata kasesine ya da servis tabağına alınır, kırmızı biber ve cevizle süslenir (ya da isteğe göre süsleme yapılır). Servis edilir.
Sevgiyle, dostça kalın!
Arşivden Paskalya Çöreği

Sevgili dostlarım merhaba, yeniden arşivden bir tarifle karşınızdayım. Ekmek makinem çalışıyor olsa hamurunu makinede yoğurur yine paskalya çöreği yapardım. Aslında çalışıyor ama bir şeyleri bozdum, hafızasını düzeltmek gerekiyor. Bu yüzden yeniden paskalya çöreği yapmayı başka bahara erteliyorum.
Tarife geçelim mi?
Paskalya Çöreği
Malzemeler (Hamur için)
500 gr un ( 4.5, 5 su bardağı) un (benim ölçü bardağıma göre dört bardak)
1 poşet Dr. Oetker instant maya
125 gr yumuşak margarin
1/2 çay bardağı toz şeker (bir çay bardağının tamamı ya da tamamına yakın koymakta yarar var, şekeri biraz az gibi )
1 yumurta
200 ml ılık süt (bir su bardağı ya da iki çay bardağı)
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine margarin ,toz şeker, yumurta ve ılık sütü ekleyip yaklaşık 5-10 dk. yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dk.) bekletin. Süre sonunda hamuru 21 eşit parçaya bölün, her birini 15 cm boyunda uzatın. Bu hamurları üçerli olarak saç örgüsü biçiminde gevşek olarak örün. Fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın. Üzerini kapatıp 30 dk. bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, ısısı 180 C'ye getirilmiş fırında 20-30 dk. pişirin. Fırından çıkarınca üzerini kapatın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!
4 Mayıs 2014
Benim On Altıncı Yüzyılım
"On altıncı yüzyıl ile modern dünyanın zekice bir kurguyla iç içe geçtiği Benim On Altıncı Yüzyılım, okuru daha önce deneyimlemediği, keyifli bir zaman yolculuğuna çıkarıyor."
Küçük yaşlarda anne-babası ayrılan, ardından annesinin onu terk etmesiyle ailevi bağlara inancı kalmayan Cat, insan ilişkilerinde başarısız bir genç kızdır. Kendisiyle yakınlık kurmak isteyenlere karşı mesafeli duran, aynı zamanda aşka duvar örmüş biridir. Ta ki babası ve babasının hiç hoşlanmadığı nişanlısıyla çıktığı Floransa tatilinde tanıştığı, doğaüstü güçlere sahip bir Çingene onu 16. yüzyıl İtalya'sına gönderene kadar…
Zamanda yaptığı bu yolculuk sırasında tanıştığı birbirinden ilginç insanlar ve yaşadığı olaylar sayesinde hayata bambaşka pencerelerden bakmaya başlayan Cat, Rönesans İtalya'sındaki macerasına son verip modern yaşantısına dönmeyi başarabilecek midir?
"Merak uyandıran fantastik bir kurguyla yazılmış ve bunu okuyucunun hayal gücünü yormadan gerçekleştirmeyi başarmış olağanüstü nitelikte bir ilk roman."
-The New York Times-
"16. yüzyıl ile modern dünyanın zekice bir kurguyla iç içe geçtiği Benim On Altıncı Yüzyılım, okuru daha önce deneyimlemediği bir zaman yolculuğuna çıkarıyor."
-USA Today-
"İlham veren karakterlerle donatılmış, Harris'in esprili üslubunu konuşturduğu oldukça eğlenceli ve fantastik bir roman."
-Publishers Weekly-
(Tanıtım Bülteninden)
Sonsuz Mutluluk
Gitmek,
Sadece baharda dökülen yapraklara yakıştı.
Onların adının geçtiği,
Aşk şiirlerine değil.
(Tanıtım Bülteninden)
Egoist Beyin Ve Kilo
Ne yaparsan yap olmuyor, bir türlü kilo veremiyorsun. Sence neden?
Aldığın kiloların nedeni yediklerin değil; stres çünkü. Ruh sağlığı olmadan bedensel sağlığın olmayacağı ilkesinibenimseyen Vata Stres Yönetimiyle hem kilolardanhem de hastalıklardan kurtul!
"Bu kitabın sadece obezite hastalarına değil, aynı zamanda konunun uzmanlarına da önerilebilecek bir kaynak olacağını düşünüyorum."
-Doç. Dr. Yunus Yavuz / Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı
(Tanıtım Bülteninden)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)