
Geç te olsa hatırladım. Nice yıllar birlikte olmak dileğiyle!

Benim hediyelerim
Kahve ve çikolatanın tadı müthiş, vazgeçilmez, Aytül, ne zaman yurt dşına çıksa bunlardan getirir. Bayılarak tüketirim.
Empati, almak isteyip henüz almadığım kitaptı iyi ki acele etmemişim. Canım arkadaşım almış bana. Çok hoş bir tesadüftür. Benim Sevda'ya aldığım kitabın aynısından Fadime de bana hediye etti. İkisi de çok sevdiğim yazarlar. Havalara uçtum.
Beklenen an geldi, sıra kim kime çıkmış, açıklamaya geldi, hazır mıyız? Ne zamandır hazırsınız aslında değil mi?
İlkay'ımın hediyesi Murathan Mungan'ın "Kadınlar Kentler" kitabı da müthiş. Birbirinden bağımsız 16 öyküden oluşuyor. Başucu kitabı benim için. Büyük bir keyifle gidiyor.
Bir etkinliğe daha noktayı koymuş olduk. Etkinliğe katılan tüm dostlarıma ve arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Dilerim sizler için keyifli, gülümseyerek anımsayacağınız bir etkinlik olur!
Sevgili komşum,
'nın hazırlamış olduğu Bulgur Ye Etkinliği'ne çok severek katılıyoruz. Çünkü annem ve ben bulguru çok çok seviyoruz, kolesterol yok, kan şekerini yükseltmiyor. Bu nedenle bulguru pirinçten daha sık tüketiyoruz özellikle de esmer bulguru. Sebzeli pilav, kısır, mercimekli köfte, patates köftesi, sarımsaklı köfte nadiren de olsa içli köfte severek yaptığımız yediğimiz yiyecekler. Hatta anniş, Meral'imden etsiz çiğ köfte yapmanın sırrını öğrendi, parmaklarımızı ısırarak yerken! Biz, etkinliğe yıllar önce ablamın Urfalı komşusunda tanıştığımız, yapmayıkafama koyduğum "Yumurtalı Köfte" tarifi ile katılıyoruz! Köfteyi, etkinlik için Cuma günü annişim yaptı! Resimleri çekmek, yazıyı yazmak, yayımlamak ta bana düştü! Tarif aylar önce aldığım "Bulgur Yemekleri" adlı kitaptan! Bulgurseverlerin ellerinden düşüremeyecekleri çok çok güzel bir kitap! Elinizin altında bulunmasında yarar var!
1 tatlı kaşığı pul biber
1 1/2 su bardağı sıcak su(yaklaşık)
1 büyük boy soğan
3 orta boy yeşil soğan
4 diş sarımsak
3/4 demet maydanoz
2 su bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı tuz (tarifte 2 tatlı kaşığı tuz kullanışmış ama acı biber salçasının da tuz oranını düşünürsek miktarı yarıya indirmekte yarar var)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1/2 su bardağı sıvıyağ (tarifte tereyağı kullanılmış ama biz sıvıyağ kullanmayı tercih ediyoruz)
4 adet yumurta
Yapılışı:
Pul biber, bir yemek kaşığı ılık su ile 5 dk. ıslatılır. Kuru ve yeşil soğanlar, sarımsaklar soyulur ve yıkanır. Maydanoz yıkanır ve ayıklanır. Kuru soğan, yeşil soğan ve maydanozlar ince kıyılır, sarımsaklar ise dövülür. Bir tepside bulgur, kuru soğan, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, domates ve biber salçası zaman zaman ele su alarak bulgur yumuşayıncaya kadar iyice yoğrulur.
Tavaya sıvıyağ konulur, yumurtalar kırılır, ak ve sarıları sertleşince ateşten alınır ve yağı köftelik karışıma süzülerek yoğrulur. Kıyılmış yeşil soğan ve maydanoz ilave edilir. Fazla yoğurmadan karıştırılır. En son pişirilmiş yumurtalar eklenir. Yumurtalar fazla parçalanmadan karıştırılır. Birer avuç ya da bir kaseye konarak servis tabağına ters çevrilir.
Şuraya bakın, kediler, keyif yapmak için dünyaya gelmişler adeta! Ev geçindirme, iş, yemek kaygısı yok! Yediği önünde yemediği arkasında! Bazen kıskandırıyor beni, işe gitmesem de kızımla keyif yapsam diye düşünüyorum! En sevdiğim iş, kızımın çeşit çeşit resimlerini çekmek gördüğünüz gibi! Kızımsız yazı olmaz!
Tarifi de söz verdiğim gib yayımladığıma göre yeniden buluşuncaya dek hoşçakalın!