Malzemeler:
8 adet orta boy Akdeniz kabağı,
1 adet kemiksiz tavuk göğsü,
2 çorba kaşığı un,
1 çay kaşığı karabiber,
2 çorba kaşığı margarin ya da sıvı yağ,
4 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar,
Yarım su bardağı süt,
1 adet kemiksiz tavuk göğsü,
2 çorba kaşığı un,
1 çay kaşığı karabiber,
2 çorba kaşığı margarin ya da sıvı yağ,
4 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı tavuk suyu.
Yapılışı:
:) Kabakların üst sapları kesilir. Daha sonra kabaklar kaynar suda 2-3 dk. haşlanır.
:) Kabaklar soğuk suda biraz bekletilir, bozulmamasına dikkat edilerek içleri oyulur. Borcama dizilir.
:) Diğer taraftan tavuğun göğüs eti haşlanır, biraz soğuduktan sonra minik kuşbaşı biçiminde kesilir.
:) Beşamel Sos’un Yapılışı: Margarin ile birlikte un, beyaz kalacak biçimde kavrulur, içine süt, tavuk suyu, tuz, karabiber ilave edilir, sürekli karıştırılarak yedirilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 3-4 dk. kaynamaya bırakılır.
:) Beşamel sosu ocaktan indirince 2 çorba kaşığı kaşar peyniri ve kuşbaşı göğüs eti ilave edilerek kabakların içine doldurulur.
:) 150 C’de ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk. pişirilir. Bu süre sonunda çıkarılır (siz kendi fırın ayarınızı düşünüp süreyi ona göre ayarlayın, arada bir kontrol edin), kalan 2 kaşık taze kaşar peynirini üstüne serpiştirilir, yeniden fırına koyup 5 dk. daha pişirilir. :) Fırından çıkarılır, servis yapılır.
:) 150 C’de ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk. pişirilir. Bu süre sonunda çıkarılır (siz kendi fırın ayarınızı düşünüp süreyi ona göre ayarlayın, arada bir kontrol edin), kalan 2 kaşık taze kaşar peynirini üstüne serpiştirilir, yeniden fırına koyup 5 dk. daha pişirilir. :) Fırından çıkarılır, servis yapılır.
Afiyet Olsun!
Dostlarım yeniden buluşuncaya dek sevgiyle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder