9 Ekim 2022

Feride Teyze Usulü Erikli Bomba


Merhaba sevgili dostlarım nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de iyiyiz. Son buluşmamızın ardından 2 ay geçmiş. İki aydır görüşemiyoruz. Bugün, arşivden bir tarifle karşınızdayım. İnşallah bundan sonra bir kaç değişik tarifle karşınıza çıkacağım. 





Erikli Bomba'nın yapılışına gelelim.

Malzemeler

250 gram margarin

1 çorba kaşıgı yogurt

1 paket kabartma tozu

1 kahve fincanı şeker

3 su bardagı un

1 çay kaşıgı vanilya

1 adet limon rendesi

İçi için

15 adet kırmızı ve olgun erik

200 gr ceviz

üzerine

pudra şekeri


Yapılışı

1- 3 su bardagı un ve 1 paket kabartma tozu düz bir zemine elenerek alınır ve ortası hamur şeklinde açılır.
2- İçine 250 gram oda sıcaklıgında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1 çorba kaşıgı yogurt,1 adet limon rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşıgı vanilya konulur.

3-Malzemeler iyice karıştırılır.Kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edilir.

4-Hamurdan erik büyüklügünde parçalar koparılır, çekiştirilerek açılır.
15 adet erigin çekirdeklerini çıkarılır. Eriklerin içine ceviz içi doldurulur. Elde şekillendirilen hamurla eriklerin üzerini iyice kaplanır.Tüm kurabiyeler bir tepsiye yerleştirilerek 150 derecelik fırında 25 dakika pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra üzeri pudra şekeri ile süslenerek servis yapılır.

Bu arada sevgili dostlarım iyiyim demek adetten olmuş, 6 ayı aşkın bir süredir benim sırtım kaşınıyor. Hastaneden randevu alamıyorum. En sonunda daha önce kafamdaki egzamayı tedavi etmiş olan cilt doktorumu buldum. Çok ilgiliydi, çok  memnun kalmıştım. Meğer doktorum muayenehane açmış. İki kez gittim, ikinci gidişimde ilacımı değiştirdi. Kaşıntı devam ederse fizik tedavi doktoruna gitmemi önerdi. Çünkü bel fıtığı olabilirmiş. Randevu aldım, Salı günü öğleden sonra annemle gideceğiz. Büyük ihtimalle doktor,  MR istermiş. Ben de MR'den korkuyorum, ölmeden tabuta girmek gibi geliyor bana. Eğer doktor MR isterse uyutulma şartı koşacağım. Artık ilaç mı verirler hafif anestezi mi uygularlar bilemiyorum. Yıllar önce kolonoskopi uygulandığında ilaç vermişlerdi. Bana sorular sordular, gitmişim. Uyandığımda bana hiçbir şey yapmadıklarını söyledim anneme. Oysa doktorum işlemi yapmış, sonucu anneme vermiş. İnşallah MR'da böyle olur. 
Uzun uzun kaşıntımı anlattım dostlarım. İnşallah güzel sonuçlar paylaşırım sizlerle. En kısa zamanda yeniden görüşmek dileğiyle, dostça kalın. 

Not: Bazı blog, web sitesi arkadaşlarım sayfalarını kapatıyorlar, görüşemiyoruz, üzülüyorum. Ben kapatmayı düşünmüyorum, sıkça görüşemesek te yine de arada bir buluşuyoruz. Sayfasını kapatmayanlarla da pek  görüşemiyoruz. Koşturmacalar pek izin vermiyor. Görüşürüz sevgili dostlarım. 







Hiç yorum yok: